Det endte med et surt tap i kvartfinalen for gutta fra Årvoll IL.
Det endte med et surt tap i kvartfinalen for gutta fra Årvoll IL. FOTO: Jamil Dost

Norway Cup:

Exit i kvartfinalen for Årvoll IL

Årvoll IL stilte i år med hele 19 lag i årets utgave av Norway Cup. Det er snakk om lag i mange klasser, og blant disse lagene finner vi deres G19-lag. De tok seg hele veien til kvartfinalen og møtte der på motstand fra Spjelkavik.

G19-laget til Årvoll IL har hatt litt av en reise i Norway Cup. De startet eventyret med å toppe gruppen sin på overlegent vis. Det ble to seire og 6 av 6 mulige poeng. I tillegg til poengfangsten, hadde de klart å skåre ni mål uten å slippe inn noe selv.

Etter gruppespillet gikk veien videre til A-sluttspillet. Første hinder var Falkeid IL. Også disse klarte Årvoll å sette i sjakkmatt med et 2-0 resultat. Deres to påfølgende kamper mot henholdsvis Gimletroll, IK-Fotball og Modum Fotballklubb var noe jevnere, og resultatet ble to 2-1 seire i favør groruddølene.

Dermed hadde guttegjengen fra Årvoll vunnet 5 strake kamper. Målet var å fortsette seiersrekken inn til kvartfinalen mot Spjelkavik. Selvtilliten var i alle fall på plass før kampstart.

En kamp som gikk fra ende til ende

Årvoll får en kalddusj fra start når Spjelkavik får en tidlig straffe. Den plasseres svært godt til venstre for Årvolls sisteskanse.

Årvoll sløser ikke med tid, og går rett i angrep. De får et frispark høyt oppe på banen fra omtrent 20 meter. Stephen Asvinth lader opp venstreslegga, og går for mål. Det gjør han svært godt for ballen ender i nettmaskene via tverrligger. Hoveddommer er noe usikker på om den krysser linja, men det er godt linjedommer er på jobb. 1-1 er stillingen kun etter noen minutter med fotball.

Jubelen var stor når Stephen Asvinth klinket inn frisparket! FOTO: Jamil Dost

Årvoll får deretter en stor sjanse til å ta ledelsen etter en godt slått corner. Det er en Årvoll spiller som er først på ballen med hodet. Målvakten må finne frem tigerspranget for å rydde unna. Vestlendingene slipper med skrekken.

Etter halvspilt omgang er kampbildet tydelig. Det går fra ende til ende, og det til stor glede for publikum. Spillerne underholder videre med å brøle etter hver vellykkede takling. Årvoll supporterene starter – og Spjelkavik heiagjengen svarer på tilsvarende måte.

Spjelkavik finner ledermålet etter litt rot i boksen til Årvoll. De får pirket inn ballen, og går i føringen. Dette er en åpen kamp som til tross for resultatet, og kan tippe kan begge veier.

Lagene går til pause på stillingen 2-1. Groruddølene leder ikke kampen, men i en så åpen kamp skal man ikke se bort ifra flere mål i den andre omgangen. Det er de små detaljene som må sitte for at Årvoll skal klare å utlikne.

I den andre omgangen viser Årvoll fine tendenser uten å bli belønnet for det.

Årvoll risikerer mer og mer uti omgangen. Det åpner opp rom å spille i for Spjelkavik. Ved flere anledninger slås det lange baller i bakrommet til Årvoll. Det kan både stå 3-1 og 4-1. Årvoll har en super målvakt å takke. Han er grunnen til at at resultatet står seg.

På motsatt banehalvdel har Årvoll skrudd opp tempoet. De kjører en kanonade av skudd på mål. Forsvaret er i fult beredskap og klarer å holde unna. Det gjør de helt frem til kampslutt, for resultatet ender opp med å bli 2-1 i favør Spjelkavik.

Dermed må Årvoll se seg selv fornøyde med 5 seire og 1 tap, for her stoppet Norway Cup eventyret for deres del.