PÅ TUR: Linje5 reiste på håndballturnering i Fredrikstad. Foto:
PÅ TUR: Linje5 reiste på håndballturnering i Fredrikstad. Foto:Bilde 1 av 1

200 Linje5-spillere på Fredrikstad Cup:

Farget storcupen grå

Over 200 barn og unge fra Linje5 satte sitt preg på Norges største håndballturnering i pinsen. Gleden over endelig å få reise på cup var enorm.

Som tredje største klubb i turneringen med over 10.000 spillere, satte Linje5 håndball med sine 200 deltakere Groruddalen på kartet under Fredrikstad Cup i pinsen. Det ble en suksess både sportslig og sosialt.17 lag i alle aldre fra åtte år og opp til junior var meldt på, i det som var den første store fellescupen for Linje5 etter pandemien. Fasiten etter helga var totalt 87 spilte kamper og 637 nettkjenninger. Klubben er i sterk vekst, og styreleder Heidi Jakobsen Strømme sier det var stort å få tilbake cuplivet etter noen traurige korona-år.
– At Linje5 blir den tredje største klubben på Norges største håndballcup, det er kult! Opplevelsene vi fikk, både sportslig og sosialt, og de vennskapene og båndene som ble knyttet er så viktige for å drive klubben vår videre, sier Strømme.

Hun påpeker at håndball ikke bare er sporten og spillet, det er også en viktig arena for å gi barn og ungdom en tilhørighet og et trygt miljø å være i.

Fikk sin egen skole

Linje5-lagene spilte på baner over hele Fredrikstad, og for mange var det spennende på første cup med overnatting. Det var også konsert med blant annet Tix, Ballinciaga og Subwolfer, og mye kos. De gråkledte fra Groruddalen var så tallrike at de fikk en hel skole til disposisjon. Linje5 skiller seg ut som en flerkulturell klubb innen håndballen, med spillere fra hele 41 nasjoner.

– En fellescup skaper samhold og glede gjennom mestring og fellesskap. Vi bygger klubb når spillere og støtteapparat blir bedre kjent med hverandre når de tilbringer tid sammen utenfor kampene og støtter hverandre under kampene, sier styreleder Jakobsen Strømme som vektlegger arbeidet med å skape en felles kultur og samhold.

Mer håndball framover

Selv om både serie og fellescup er over for denne sesongen, fortsetter håndballen i Linderudhallen og klubbens nye storstue i LF-hallen ved Linderudbanen. Når skolene tar ferie, åpner klubben hallene for årets håndballcamp. Også i feriens siste uke blir det camp. Klubbens nye sponsor, OBOS, er med å gjøre det mulig å arrangere en kvalitetscamp.
– Her blir det massevis av håndballglade barn og ungdommer på Linje5/Obos håndballcamp. I to uker i sommer blir det morsomme dager med dyktige trenere, blant annet fra vårt 2. divisjonslag og mange av våre egne, flinke ungdommer, sier Heidi Jakobsen Strømme.