Daniel Valan (14) har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene sammen med over 100 andre lovende fotballtalenter fra hele Norge i regi av NFF.
Daniel Valan (14) har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene sammen med over 100 andre lovende fotballtalenter fra hele Norge i regi av NFF. FOTO: Mats LønneBilde 1 av 1

Fikk innpass på Equinors talentleir: Daniel Valan (14) fra Groruddalen drømmer om å spille på Manchester United

I helgen og i starten av denne uken deltok over 100 av Norges fremste fotballgutter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem var Daniel Valan (14) fra Groruddalen, som ble håndplukket til å utvikle seg blant spillere på det høyeste nivået i sin aldersgruppe.

Hver sommer får noen få unge, lovende fotballtalenter fra hele Norge muligheten til å delta på Equinor Talentleir, arrangert av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens Helter. En av disse talentene var Stabæk-spilleren Daniel Valan (14), som blir anerkjent som et stjerneskudd i sin aldersgruppe.

Talentleiren skapte stor glede og spenning blant spillerne som ble valgt ut til å delta. 

– Det føles veldig bra å bli tatt ut, sier Valan.

Det er ingen tvil om at angrepsspilleren presterer bra på banen, og han drømmer selv om å oppnå en fotballkarriere på nivå med Lionel Messi. 

– Messi er mitt største forbilde fordi han er den spilleren jeg synes er gøyest å se på. Og fordi han scorer mange mål, sier Valan, som også drømmer om å spille for Manchester United en dag.

Jager etter å bli bedre

I over 20 år har Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen vært viktige arenaer for trening og utvikling. Majoriteten av spillerne på det nåværende norske landslaget har deltatt på Equinor Talentleir i sine yngre dager, blant andre superspillerne Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Oscar Bobb, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy.

– Vi er stolte av å støtte unge talenter som hver dag jobber for å bli bedre og oppnå sine mål. I årevis har Equinor Talentleir bidratt til å utvikle talenter til dagens fotballhelter, og det er ikke uten grunn at Daniel ble plukket ut til å delta på årets talentleir. Jeg håper at deltakelsen på talentleiren bød på en masse glede, ny læring og mestringsfølelse, men også motivasjon til å fortsette sin søken etter å bli enda bedre, sier Anne-Brit Brandeggen Tapio, sponsoransvarlig fotball i Equinor Morgendagens Helter.

Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, påpekte at Equinor Talentleir er et av årets høydepunkter. 

– Det gjelder vel så mye for oss som er med og støtter dem på veien, som for talentene vi trener. Det er fantastisk å samle engasjerte og hardtarbeidende spillere sammen med dyktige og erfarne trenere. Vi søker etter og ønsker å utvikle spillere med eierskap til egen utvikling, og en deltakelse på Equinor Talentleir er en viktig milepæl for våre største talenter, sier Grøttland.

VR-briller forbedrer fotballforståelsen

Nytt for året var at deltakerne på årets talentleir fikk mulighet til å teste unik teknologi på veien til å bli bedre fotballspillere. I samarbeid med Be Your Best fikk spillerne teste og kartlegge sine kognitive ferdigheter gjennom en ny VR-løsning (virtual reality), BYBCAT. Teknologien hjalp spillerne med å jobbe mer målrettet med å videreutvikle sine kognitive prestasjoner på banen.

– Kravene for å mestre fotball på toppnivå er skyhøye, og vi synes det er veldig spennende at deltakerne på Equinor Talentleir får mulighet til å forbedre ferdigheter og treningsutbyttet ved å ta i bruk nyskapende og innovativ teknologi, sier Brandeggen Tapio.

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2024

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar over 100 gutter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 29.juni-3. juli på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Kommentarer