STØTTER KLUBBEN: HSIL-jentene Mathea, Alexandra og Maud Alette løper til inntekt for nytt klubbhus. Foto: Linn Therese Bratsberg-Siri
STØTTER KLUBBEN: HSIL-jentene Mathea, Alexandra og Maud Alette løper til inntekt for nytt klubbhus. Foto: Linn Therese Bratsberg-SiriBilde 1 av 2
I AKSJON: Her er jentene i aksjon under en av sine løpeturer. Foto: Linn Therese Bratseberg-Siri
I AKSJON: Her er jentene i aksjon under en av sine løpeturer. Foto: Linn Therese Bratseberg-SiriBilde 2 av 2

Løper for nytt klubbhus

HSIL-spillerne Mathea, Alexandra og Maud Alette løper for å hjelpe klubben å reise nytt klubbhus.

– Vi er tre fotballjenter i HSIL med et sterkt ønske om å gjøre en innsats for klubben vi er så stolte av å være en del av. Vi må gjøre det vi kan for å få opp klubbhuset igjen, da vi etter brannen verken har vann, toalett, garderober eller kiosk. Det er viktig at alle i klubben bidrar med det man kan, og vi tenkte dette kunne være et fint bidrag, sier Mathea, Alexandra og Maud Alette.

De har dratt i gang en «Spleis» for å samle inn midler som skal øremerkes det nye klubbhuset som skal opp på Høybråten. Tanken bak er at folk kan gi bidrag for at jentene løper runder rundt fotballbanen.

Løper hver kveld

I første omgang har de satt seg et mål om å løpe 100 runder på 20 dager, hvor de håper på å få inn 20.000 kroner ekstra til klubben.

– I en tid der klubben går glipp av inntekter gjennom kiosksalg og dugnader med loddsalg og lignende, vil vi gjøre en svett innsats for å samle inn donasjoner. Vi ber derfor både lokalbefolkningen på Høybråten og Stovner, alle våre motstanderlag, supportere, medlemmer, støttemedlemmer, familie og venner å bli med og støtte denne digitale dugnaden vår, sier de.

Trioen inviterer også andre til å være med på løpingen.

– Bidragene som kommer inn vil være med å støtte arbeidet med å skape god aktivitet, positivt miljø, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøet til HSIL, i tillegg til midler til gjenreisingen av klubbhuset. Vi setter også pris på om folk kommer for å heie på oss eller aller helst blir med oss å løpe, sier HSIL-jentene som løper på Høybråtenbanen klokka 18.00 hver hverdag (egne tider for helgene).

I AKSJON: Her er jentene i aksjon under en av sine løpeturer.
 Foto: Linn Therese Bratseberg-Siri

I AKSJON: Her er jentene i aksjon under en av sine løpeturer.
Foto: Linn Therese Bratseberg-Siri

Stolt leder

21. april brant klubbhuset til Høybråten og Stovner ned i en brann som etter all sannsynlighet startet med en engangsgrill i en søppelbøtte. Leder for fotballgruppa i klubben, Håvard Braserudhaget, synes initativet til de unge fotballdamene er i toppklasse.

– Dette er et fantastisk tiltak av tre ivrige fotballjenter som savner klubbhuset sitt og drømmer om et nytt og tidsriktig klubbhus. Jeg er oppriktig imponert over jentenes innsats og ønske om å bidra til alles beste. Jeg vil på det sterkeste oppfordre til å støtte disse jentene og bli med på «spleisen» så vi kan få gjenreist klubbhuset. Klarer de målet sitt om 20.000 kroner er det en bra start, selv om vi nok må ha noen nuller til bak det målet til slutt.

– Sammen er vi sterkere, og dette er bare starten på den nye historien vi skal skrive i HSIL nå, sier Håvard Braserudhaget.

• I skrivende stund har Mathea, Alexandra og Maud Alette samlet inn 14.180 kroner. Du kan også gi ditt bidrag på spleis.no/fotballjenterforklubbhus.