Flere lovende ungdommer er klare til å bli kompetente trenere og gode forbilder.
Flere lovende ungdommer er klare til å bli kompetente trenere og gode forbilder. FOTO: Tom EvensenBilde 1 av 4
VIKTIG HÅNDTRYKK:Joshua King og Mats «Zucca» Zuccarello tar hverandre i hendene. Nå skal de to store idrettsprofilene fra dalen samarbeide med å gi gratis fotballtilbud til barn og unge. De har sett seg lei på at mange unge blir stående på sidelinja fordi foreldrene ikke har råd til å sende dem på fotballskoler og andre idrettslige aktiviteter.
VIKTIG HÅNDTRYKK:Joshua King og Mats «Zucca» Zuccarello tar hverandre i hendene. Nå skal de to store idrettsprofilene fra dalen samarbeide med å gi gratis fotballtilbud til barn og unge. De har sett seg lei på at mange unge blir stående på sidelinja fordi foreldrene ikke har råd til å sende dem på fotballskoler og andre idrettslige aktiviteter. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 4
De unge trenerne spiller en viktig rolle i å utvikle nye fotballtalenter i trygge omgivelser.
De unge trenerne spiller en viktig rolle i å utvikle nye fotballtalenter i trygge omgivelser. FOTO: Tom EvensenBilde 3 av 4
Knut Rød fra Oslo fotballkrets er med for å veilede ungdommene til å bli gode og forståelsesfulle trenere.
Knut Rød fra Oslo fotballkrets er med for å veilede ungdommene til å bli gode og forståelsesfulle trenere. FOTO: Tom EvensenBilde 4 av 4

Gratis trenerkurs på Rommensletta: Flere ungdommer fortsatte på sin trenerutdannelse

I juni vil Rommensletta på Stovner være stedet for en enestående fotballbegivenhet – når 525 barn nok en gang får muligheten til å delta kostnadsfritt på Joshua Kings fotballskole. For å utføre dette, er det viktig med gode trenere og forbilder. Dette har Stovner Sportsklubb tatt hånd om i samarbeid med Zuccarellostiftelsen og NFF Oslo.

Som i fjor ønsker Joshua King Fotballcamp å bidra til kompetanseheving i Bydel Grorud og Stovner med å ha trenerkurs. I et samarbeid mellom Zuccarellostiftelsen, Joshua King Fotballcamp og Oslo Fotballkrets får ungdom muligheten til å kickstarte sin trenerkarriere. I fjor deltok 44 trenere på disse kursene, og arrangementets suksess tilskrives støtten fra Joshua King Fotballcamp og Zuccarellostiftelsen.

– Det er utrolig positivt at så mange har lyst til å delta på kursene. Sammen med Zuccarellostiftelsen og Oslo Fotballkrets ønsker jeg å være med å rette et større fokus på kompetanseheving av trenerne i Groruddalen, som er grunnleggende for å skape god fotballaktivitet, sier fotballspilleren Joshua King. 

Klarer vi dette sammen, så legges også mye til rette for å skape fotballglede og utvikle gode fotballspillere.

De unge trenerne spiller en viktig rolle i å utvikle nye fotballtalenter i trygge omgivelser. FOTO: Tom Evensen

Trenerkursene strekker seg gjennom fire forskjellige deler, med mål om å engasjere 100 trenere før fotballskolen starter. Dette gir de unge trenerne en unik mulighet til å bidra på fotballskolen og arbeide direkte med erfarne trenere. 

Kongen av Rommensletta var den store helten for rundt 600 fotballspillere

Denne praksisen øker ikke bare kompetansen, men bidrar også til en generell heving av kvaliteten i de lokale klubbene. I tillegg til dette får de unge trenerne muligheten til å være gode forbilder for dem som er yngre enn dem.

Fra teori til praksis

På kurset begynte det hele med e-læringsmoduler som dekker teori, og det ble avsluttet med en quiz for å sikre at deltakerne hadde forstått materialet. Deretter møttes trenerne for å diskutere og praktisere det de hadde lært.

– Det aller viktigste er det som skjer på feltet, altså praksisen, forklarer Knut Rød, en av kursinstruktørene.

Knut Rød fra Oslo fotballkrets er med for å veilede ungdommene til å bli gode og forståelsesfulle trenere. FOTO: Tom Evensen

Dette tilbudet er et viktig skritt for å sikre at barn og ungdom i bydelene Grorud og Stovner har tilgang til kvalitetsrik fotballtrening og dyktige trenere, noe som ikke bare gagner fotballferdighetene, men som også fremmer livslang glede for sporten.

– Det er avgjørende at trenere tilegner seg fotballfaglig og pedagogisk kunnskap for å veilede barn og ungdom effektivt. Det handler mye om å holde treningsøkter som fremmer mestring. Trenere må sørge for at spillerne når målene for økta og veilede dersom spillerne ikke forstår ting, eller sliter med noe teknisk, forklarer Rød.

Even (9) sjarmerte Joshua i senk

Alfa og omega

Sammen med Zuccarellostiftelsen, Joshua King Fotballcamp og Oslo Fotballkrets driver Stovner SK et svært viktig initiativ, som er avgjørende for å forbedre kvaliteten på ungdomstilbudet i fotballen.

Jeg anser behovet for flere gode trenere i fotballen som enormt stort det er helt alfa og omega, sier leder for fotball i Stovner SK, Espen Myrbakken.

I en bydel hvor enkelte fasiliteter er langt bak der det burde være, mener Myrbakken at det er ekstra viktig å øke kompetansen blant klubbenes trenere.

– Trenerkurset er en fantastisk måte å øke kompetansen blant trenerne i bydelen på, og bidra til inspirasjon, som igjen vil komme klubbene og bydelen til gode.

ESPEN MYRBAKKEN Foto: Ørjan Brage

Trenerkurset hadde i fjor med 12 av totalt 60 trenere som var med på Joshua King Fotballskole. Målet i år er å få med 12-18 trenere fra kursene til å bli med på fotballskolen hvor de jobber tett i grupper med veldig gode trenere i tre dager. 

– Tror du denne utdanningen kan være med på å skyte fart på flere trenerkarrierer?


– Ja, absolutt. For dem som virkelig er interessert og tar alle kursene, kan dette åpne flere spennende dører som for eksempel en jobb under King-stiftelsen, sier Myrbakken.