Sebastian Thune, Milos Pilipovic og Eliza Frazier Haugen Foto:
Sebastian Thune, Milos Pilipovic og Eliza Frazier Haugen Foto:Bilde 1 av 1

Groruddøler klare for EM

Landslagsledelsen for det norske taekwondolandslaget har tatt ut seks utøvere til å representere Norge i EM i Sofia i Bulgaria fra 8.-11. april. I troppen finner man flere groruddøler.

På herresiden har både Sebastian Thune (-74 kilo) og Milos Pilipovic (+87 kilo) fra Grorud Taekwondo Klubb fått plass sammen med Richard Ordemann fra Tøyen og Kristian Storstul Borgen fra Ski.

På kvinnesiden har Tveita Taekwondo Klubbs Eliza Frazier Haugen (+73 kilo) fått plass sammen med Mari Romundset Nilsen fra Aure.

Landslagstrener Dave Cook hadde følgende kommentar til uttaket:

– Når konkurranser i regi av det europeiske og det internasjonale forbundet nå er gjenopptatt, er EM og OL-kvalifiseringsstevnet for Europa fremtredende representasjonsstevner. Når det gjelder fulltidslandslagets hovedmål om å kvalifisere utøvere til de utsatte Tokyo-lekene, samt den videre utviklingsprosessen frem mot Paris-OL i 2024, er de to ovennevnte konkurransene kritiske steg i prosessen.

Av de seks utøverne som nå er tatt ut, er fire utøvere på fulltidslandslaget. Mari Romundset Nilsen og Kristian Storsul Borgen er en del av utviklingsgruppen, og vurderes som aktuelle for senere overgang til fulltidslandslaget.