MED VENNER OG KOLLEGER: Grorud IL sin tredjekeeper, Roar Bakken (sittende i midten), er 70 år. Det ble feiret med venner og kolleger på jobben.
MED VENNER OG KOLLEGER: Grorud IL sin tredjekeeper, Roar Bakken (sittende i midten), er 70 år. Det ble feiret med venner og kolleger på jobben.

Groruds tredjekeeper og jernmann Roar Bakken er 70 år

Den spreke jubilanten har fått kallenavnet jernhånden av spillergruppa. Mandag ble han feiret av klubben med kake og sang, men kun ett stykke på 70-åringen, for nå tar han fatt på sitt 26. år som tredjekeeper for Groruddalens beste lag.

Roar Bakken begynte i Grorud IL i 1998 og er et levende eksempel på en allsidig fotballspiller. Ved siden av å være tredjekeeper er han ballgutt, ordensmann som rydder og holder Grorud Arctic Match ren og pen, samt humørspreder og faktisk den spilleren som har flest oppmøter på A-laget sine treninger. Roar står oppført med én kamp for Grorud IL, da han fikk spille de siste minuttene i en kamp da gultrøyene holdt til på nivå fire. Mandag gjorde klubben stas på 70-åringen sin.

Nøye på helsa 

– Det er gøy, jeg har gledet meg til bursdagen min, svarer Roar.

I gave fikk han grorudtøy, blant annet en trøye signert av alle spillere på både herre- og damesiden. I tillegg til kake fikk han også en smaksrik gave med sjokolade. Men han var tydelig på at det ikke kunne bli for mye av hverken kaken eller sjokoladen denne dagen. 

– Det er fint, men jeg spiser ikke for mye. Etterpå skal jeg hjem og spise lunsj, og så på trening med gutta.

Planen er å være keeper så lenge kroppen tillater det, og det kan virke som Groruds tredjekeeper er klar for innsats i mange år fremover.

– Hvordan kjennes formen ut?

– Kroppen har det bra, jeg har ingen smerter noen steder. Jeg har ingen svakheter, jeg passer godt på kroppen min, understreker han.

– Hvordan blir man en good keeper?

– Man må trene kondisjon, spenst, hurtighet, og på lange baller må man bokse den unna.

A-laget har gitt ham kallenavnet jernhånden, sier trener Andreas Alrek, og begrunner det med 70-åringens keeperferdigheter.

– Presise kortpasninger

– Han er en fantastisk skuddstopper og som gutta kaller ham, jernhånden. De skyter på ham hver økt, og han er god i boksen og stopper de hardeste skuddene. I tillegg til det har han meget presise kortpasninger, sier Alrek.

Roar gir klubben god konkurranse på keeperplassen og tar også på seg ansvaret med å samle baller og utstyr mellom øvelsene og etter treningene. De som da ikke er rask med å levere fra seg ballen får streng beskjed om å gjøre det.

– Han er en fantastisk person som er seg selv på alle mulige måter. I et samfunn hvor det virker som mange forsøker å være lik de andre, er han et forfriskende unntak og en av grunnene til at vi er så glad i ham. Han bidrar med humør, et godt smil og hardt arbeid, fastslår Alrek.

På grunn av sitt gode oppmøte på treninger har han gjort seg fortjent til fri fra klubbens tidligtreninger på torsdager. Men tredjekeeperen kommer hver dag klokka 10.00 og har andre oppgaver han styrer med.

Hører til klubbens historie 

– Han fikser på ting og rydder, nå om dagen går det i opprydding av gummigranulat. Så drar han hjem og spiser lunsj og forbereder seg til trening med A-laget. Han har vært her siden 1998, men det kjennes ut som han bestandig har vært med oss, sier styreleder Richard Pedersen.

– Fortell om fotballtalentet til Roar!

Nå er han 70 år og har vært tredjekeeper siden han kom, og står faktisk oppført med en kamp for oss. For mange år siden fikk han de siste minuttene i en seriekamp da vi spilte på nivå fire. Han er en fenomenal type, svarer Pedersen.

Hvor fortjent var det med skikkelig feiring i dag, Alrek?

– Veldig fortjent. Det er sånn Grorud IL skal være, her kommer mennesket først. Det koster oss lite, men det betyr mye for ham. Han jobber hardt for klubben og mange folk, så det skulle bare mangle at vi ikke duller litt med ham i dag og gir ham en masse kos og hygge, avslutter Alrek.