Hasle-Løren fikk den største summen
Hasle-Løren fikk den største summen av alle klubbene og foreningene i Groruddalen som fikk støtte.
– Det er veldig gledelig å få disse pengene, sier Anthonsen entusiastisk.
– Vi har som mål å inkludere så mange som mulig, så lenge som mulig. En viktig del av dette er å holde kostnadene nede, slik at det ikke blir for dyrt å være med. Støtten fra OBOS gjør at vi kan holde treningsavgiften under den prisstigningen vi ser i samfunnet i dag, fortsetter han.
Hasle-Løren IL er kjent for å være en av de mest økonomisk tilgjengelige klubbene i byen. Dette er en posisjon de ønsker å opprettholde.
– Vi håper å kunne bruke pengene på betalte trenere som kan trene barna tidlig på dagen, når foreldre ikke kan. Vi ønsker også å heve satsingen på akademiet vårt – med andre ord ekstratreninger, som vi kan ha fra mandag til fredag. Dette vil gi barn og ungdom muligheten til å trene enda mer, og er et særlig godt tilbud for dem som ønsker å satse litt ekstra, forteller Anthonsen.
Da Hasle-Lørens G-15 lag vant Norway Cup i fjor, som det første guttelaget fra Groruddalen, demonstrerte klubben hvilket potensial de sitter på. Ved å styrke treningstilbudet ytterligere kan ting tyde på at Hasle-Løren IL er på vei til å utvikle noen svært talentfulle fotballspillere.
Som Anthonsen forklarte, vil pengene fortsette å bidra til å holde treningsavgiftene på et overkommelig nivå og bidra til å utvikle tilbudet videre. For Hasle-Løren Idrettslag, som er en stor klubb med over 2000 medlemmer, vil effekten av dette tilskuddet strekke seg langt utover fotballgruppen.
Klubben tilbyr også aktiviteter som ski, ishockey, håndball, sykling og flere andre grener, og vil se at tilskuddet gir fordeler på tvers av alle flere programmer.
Plassmangel på fotballsiden
Selv om tilskuddet fra OBOS er svært velkomment og hjelper på mange fronter, påpeker Anthonsen at det fortsatt er utfordringer i Hasle-Løren IL som ikke kan løses umiddelbart med penger alene.
– Vi har lenge hatt behov for få anskaffet en tomt til enda en elleverbane. For øyeblikket har vi bare én elleverbane og én sjuerbane. Det er rett og slett for lite i forhold til antallet aktive i fotballgruppa, og med tanke på hvordan behovet bare kommer til å fortsette å øke, forklarer Anthonsen.
– Reguleringer og mangel på politisk vilje har vært større hindringer for dette enn det økonomiske på fotballsiden.
Anthonsen har tro på at de politiske brikkene etter hvert vil falle på plass, men er imidlertid skuffet over at bystyret ikke har kommet med en løsning ennå.
Gir liv til lokalsamfunnet
Sponsorsjef i OBOS, Rasmus Aarflot, erkjenner viktigheten av deres engasjement for lokalsamfunnene.
– Vi ønsker å bidra til et pulserende lokalsamfunn hvor folk ikke bare bor, men hvor man også kan vokse opp, føle seg trygg og kan trives.
Aarflot legger vekt på at deres program sikrer at det er liv mellom husene, og at steder med et rikt kultur- og idrettsliv også vil være attraktive steder å bo.
Aarflot understreker også at lag og foreninger spiller en kritisk rolle i lokalsamfunnet, nærmest som et «NAV i lokalsamfunnet.»
– Det jeg synes er viktig er at man kan komme til et sted som anlegget til Hasle-Løren IL x antall ganger i uka og danne langvarige vennskap. Du blir slipt i kantene, får noen standarder og ikke minst fysisk aktivitet. Det er med på å forme deg som et individ og samfunnsborger, noe som er helt avgjørende.
«OBOS gir tilbake» går ut på at 90 prosent av overskuddet reinvesteres i tomtekjøp og utvikling av boliger, som er OBOS sin hovedvirksomhet, mens de resterende 10 prosent går til samfunnsnyttige formål rundt om i hele Norge.
Totalt delte OBOS ut omtrent 1.000.000 kroner i støtte til Idrettslag og foreninger i Groruddalen:
Hasle-Løren Idrettslag – 365.000 kr
Furuset Idrettsforening – 140.000 kr
Ammerud Basket – 75.000 kr
Ellingsrud Idrettslag – 70.000 kr
Høybråten og Stovner IL – 55.000 kr
ViQueens Cheerleaders – 50.000 kr
Romsås Idrettslag – 50.000 kr
Haugen Skolekorps – 40.000 kr
Veitvet Sportsklubb – 30.000 kr
Østre Aker og Haugerud Sokn – 25.000 kr
Håbrann Svømmeklubb Groruddalen – 20.000 kr
Høybråten Skolekorps – 15.000 kr
Tonsenhagen Musikkteater – 15.000 kr
Lindeberg Sportsklubb – Fotball – 15.000 kr
Stovner Tamil Sports Club – 10.000 kr
Totalt beløp er 975.000 kr