Denne gjengen er klare for finale i Norway Cup!
Denne gjengen er klare for finale i Norway Cup! FOTO: Jamil Dost

Norway Cup:

Hasle-Løren overlegne i semifinalen

I dag har ikke Hasle-Løren bare spilt kvartfinale, men også semifinale. I den møtte de på Vigør fra Kristiansand. Groruddølene viste seg å være overlegne når de tok seg til finalen.

Hasle-Løren har i år stilt med to G15-lag. Deres førstelag sto med 6 seire og 1 uavgjort før dagens semifinale mot sørlendingene. De endte først på en andreplass i gruppen sin, der Åsane Fotball var de eneste som klarte å slå dem – kun på målforskjell.

Når gruppespillet var unnagjort, var det duket for et nytt oppgjør med Åsane. Denne gangen ble det mot andrelaget til vestlendingene, som viste seg å være for svake for Hasle-Løren som utklasserte dem med en 3-1 seier. Deretter tok de seg forbi både Verdal IL og Ranheim IL i henholdsvis 16-dels- og 8-delsfinalen. Da kunne guttene i hvitt juble for en kvartfinale der Sogndal ventet på motsatt banehalvdel.

Mot Sogndal fortsatte Hasle-Løren sin ubeseirede rekke og tok seg til semifinalen. Ved første øyekast kan det virke som om Norway Cup er en vanskelig turnering å delta i, men guttene fra Groruddalen har vist at det er mulig å dominere – og den dominansen vil ingen ende ta.

Hasle-Løren viste klasseforskjellen mellom lagene

I semifinalen fikk guttene den beste starten på kampen de kunne håpet på med en tidlig ledelse. Det kommer etter et godt slått frispark mot bakerste stolpe. Der klarer de å heade ballen hardt inn bak en sjanseløs keeper. For en start Hasle-Løren har fått!

Nummer 8 var spilleren bak innlegget som endte opp med mål. FOTO: Jamil Dost

De øker likeså ledelsen med nok et godt gjennomført mål. Etter å ha måtte hentet ut to baller fra eget nett i løpet av kort tid, er det er lite som tyder på at de tilreisende fra Kristiansand skal klare å snu på kampbildet. Gang på gang kommer Hasle-Løren frem til farlige sjanser, og det er marginer som står i veien for en større ledelse. 

Gutta trives med å skåre mål på Ekeberg og brått står det 3-0. Veien til finalen begynner å bli veldig enkel å se. Målene kommer på løpende bånd. Det fjerde for dagen kommer på akrobatisk vis i boksen til Vigør. Det er ikke lett å skille mellom fotballbane og kampsportmatte, når foten stiger til værs for å tuppe ballen inn.

Vigør reduserer etter pausen. Det kommer i en ellers laber omgang uten særlig store sjanser. Det resultatet Vigør gjerne skulle ha endret på, står seg ut kampen.

Da kan vi konstantere med at Hasle-Løren er klare for finale i årets utgave av Norway Cup! Den går på lørdag, kl. 11:35 på Ekebergsletta (hovedbanen) mot ProGen Football Club (fra Ghana).

Fakta

Hasle-Løren – G15: 

– Mål for: 24

– Mål imot: 5

– Seire: 7

– Uavgjorte: 1

– Resultat: i verste fall, sølv