En suveren gjeng gjennomførte et suverent mesterskap.
En suveren gjeng gjennomførte et suverent mesterskap. FOTO: Jamil DostBilde 1 av 8
Guttene entret scenen til god stemning!
Guttene entret scenen til god stemning! FOTO: Jamil DostBilde 2 av 8
DSC_0291
FOTO: Jamil DostBilde 3 av 8
Kapteinen ble velfortjent kåret til klassens beste spiller!
Kapteinen ble velfortjent kåret til klassens beste spiller! FOTO: Jamil DostBilde 4 av 8
Pokalen er sjeldent så vakker som nå!
Pokalen er sjeldent så vakker som nå! FOTO: Jamil DostBilde 5 av 8
Kiwi vartet opp med 10 000 kr til vinneren av Norway Cup.
Kiwi vartet opp med 10 000 kr til vinneren av Norway Cup. FOTO: Jamil DostBilde 6 av 8
Med pokal i hånda, medaljer rundt halsen og 10 000 kr rikere.
Med pokal i hånda, medaljer rundt halsen og 10 000 kr rikere. FOTO: Jamil DostBilde 7 av 8
Guttene valset over all motstand i år og gjorde det i særdeles god stil.
Guttene valset over all motstand i år og gjorde det i særdeles god stil. FOTO: Jamil DostBilde 8 av 8

Norway Cup:

Historisk seier – Hasle-Lørens gutter vant Norway Cup!

Norway Cup eventyret til G15-guttene til Hasle-Løren vil ingen ende ta! Etter en kamp som lenge så ut til å gå til strafferkonkurranse, vant groruddølene finalen!

Hasle-Løren viste overlegne fotballferdigheter når de knuste Vigør i semifinalen. Etter den oppløftende kvelden var det klart for finale. Og etter en jevn og spennende kamp var det Hasle-Lørens gutter 15 som kunne løfte den store Norway Cup-pokalen.

Kampens gang

Hasle-Løren får en god start på kampen når deres spiss spiller seg forbi alle forsvarsspillere. Alene med keeper prøver han på en frekk variant og chipper. Sisteskansen får en finger på den og klarerer til hjørnespark.

Det var nummer ti og spiss som sørget for det fleste av sjanser i første omgang. FOTO: Jamil Dost

Hasle-Løren fester grep rundt kampen og stormer i flere angrep. Det ene skuddet går etter det andre. Igjen er det deres spiss som viser sine kvaliteter når han denne gangen drar seg forbi også keeper. Han legger ballen til rette i boksen der skuddet går. Det skuddet går i blokka.

Etter en halvspilt omgang er det Hasle-Løren som har vist seg å være farligst. De kombinerer ved flere anledninger svært godt og kommer til flere gode sjanser. De siste detaljene er derimot det som mangler. Det Ghanesiske laget satser imidlertid på lange baller. På topp har de nemlig raske kantet, men groruddølene holder det rent i egen boks.

En pause og annen omgang som ble brukt godt

Lagene går til garderobene på stillingen 0-0. Det skal sies at resultatet er noe misvisende for Hasle-Lørens del. De spilte god fotball, og kunne ved et par tilfeller ha ledet både 1-0 og 2-0. I andre omgang må skuddene sitte bedre for at pokalen skal bli med hjem til dalen.

Til tross for dominerende fotball, ville ikke ProGen Football Club gi slipp så lett. FOTO: Jamil Dost

Andre omgang starter med et langreist lag i hundre! De gjør ting bra og får avansert på motsatt banehalvdel. Det ebber ut i ingenting. Hasle-Løren tar over kampbildet og styrer skuta.

Det kommer ikke som noe overraskelse når Hasle-Lørens nummer 10 drar seg gjennom de bakre linjer på elegant vis. Ingen virker til å klare å stoppe spissen som fyrer av et hardt skudd. En ghanesisk spiller for en tå på den, og det ender med nok et hjørnespark. 

Etter en time med fotball var det ingenting som skilte lagene på måltavlen. Dermed var det duket for ekstraomganger med golden goal som utgangspunkt. Det kunne fort gå begge veier, for det første laget som skårte vant årets utgave av Norway Cup. Spenningen var med andre ord til å ta på.

Historisk bragd!

Også i ekstraomgangene spiller Hasle-Løren best, men atter en gang får de ingen belønning for det.

Det hele endrer seg i andre ekstraomgang!

Ut i omgangen slås en lang ball til kanten av boksen der en Hasle-Løren spiller ligger og lurer. Han gjør ingen feil når han presist banker ballen tilbake i motsatt hjørne. Med det kan vi konstantere med en historisk deltakelse, og ikke minst en seier i Norway Cup!

Det er ville jubelscener når hele benken løper ut på banen for å feire med gutta. Supportere fra Groruddalen planter Hasle-Løren flagg på midtbanen for på Ekeberg er det laget fra dalen som dominerte!

Kort tid etter finner gutta veien til scenen der det er klart for premieutdeling. Her kåres også klassens beste spiller som er kaptein og nummer 4 for Hasle-Løren. I tillegg til trofeet, som blir løftet til stor jubel, får gjengen også en svær sjekk på 10 000 kr fra generalsponsor Kiwi! De har altså fått med seg alt av sølvtøy – og penger. Groruddølene er over hele linja på Ekeberg.

Guttene valset over all motstand i år og gjorde det i særdeles god stil. FOTO: Jamil Dost