FJORÅRETS VINNER: Slik så det ut da fjorårets vinner, Bjørn Hansen, møtte julenissen og fikk pokalen som bevis på at han ble Groruddalsmester i dart 2017. I år kan det bli deg. Møt opp på Grorud senter klokka 12.00 lørdag 1. desember for å bli med. Foto:
FJORÅRETS VINNER: Slik så det ut da fjorårets vinner, Bjørn Hansen, møtte julenissen og fikk pokalen som bevis på at han ble Groruddalsmester i dart 2017. I år kan det bli deg. Møt opp på Grorud senter klokka 12.00 lørdag 1. desember for å bli med. Foto:Bilde 1 av 2
Foto:
Foto:Bilde 2 av 2

Husk dart’n på lørdag!

Hvem blir årets Groruddalsmester i dart? Det avgjøres på Grorud senter førstkommende lørdag klokka 12.00.

Lørdag 1. desember klokka 12.00 smeller det igjen for alvor. Etter det som må kunne beskrives som en lang dartsommer, opprettholder avisen den relativt ferske tradisjonen med å runde av Sommerdart’n-sesongen og Groruddalsmesterskapet i dart når jula skal ringes inn.

På Grorud senter

Tradisjonelt har dartfinalen gått på Veitvet senter samtidig med Veitvet-dagen, men i fjor havnet man litt på etterskudd slik at Groruddalsmesterskapet ikke kunne bli avholdt før jula sto på trappene.

Det viste seg imidlertid å være en stor suksess med masse folk og god stemning. Derfor har man valgt å gjenta suksessoppskriften i år og kjøre finalen, som i fjor, når Grorud senter åpner sin julesesong med besøk fra både julenissen og Grorud Mandskor.

Du kan være med

Tradisjonen tro har vi en liste med forhåndskvalifserte deltakere. Normalt sett er alle som kaster 27 poeng eller mer med på den, men i år, hvor vi ikke har ti deltakere som har kommet seg opp på 27 poeng tar vi også med alle som har kastet 26 poeng gjennom sesongen. Men det er også mulig å kvalifisere seg til hovedfinalen ved å møte opp på selve dagen om du ikke klarte å kvalifisere deg gjennom sommersesongen.

Kaster du 26 poeng eller mer på Grorud senter før den store finalen, er du sikret en plass. Er du ikke kvalifisert, kan du kaste mellom klokka 12.00 og 12.30. Finalen avholdes rett etterpå, og vinneren av den får som alltid en kasse brus, i tillegg til pokal og tittelen «Groruddalsmester i dart 2018».

Sommer-tradisjon

Sommerdart’n er en tradisjonsrik konkurranse som avisen har arrangert siden 1982. Også i år har vi reist rundt til dalens kjøpesentra, samt et par bydelsdager, og invitert folk til å prøve seg. Hver uke har deltakerne kjempet om bruskassa, og nå er altså tiden kommet for å finne ut hvem som er aller best.

Vi har lagt ved en oversikt over de som allerede er kvalifisert for den store dartfinalen 2018. Dersom det finnes «noen der ute» som mener de – etter de innledende rundene – burde stått på lista, kan de ta kontakt med Kay Grue Thorsen i avisa på sporten@groruddalen.no eller 22 91 88 33. Du kan også møte opp direkte på Grorud senter førstkommende lørdag klokka 12.00.

Forhåndskvalifiserte deltakere

1) George Carlsen (Furuset), 30 poeng

2) Tore Langaard (Smedstad), 28 poeng
Rune Svebakken (Karihaugen) 28 poeng

4) Monica Sagmoen (Furuset), 27 poeng
Per-Øivind Nordby (Fjellhamar), 27 poeng
Tom Anderdal (Ammerud), 27 poeng
Kent Hansen (Romsås), 27 poeng
Torkjell Torekleven (Ammerud), 27 poeng

9) Ragnar Sandvold (Ammerud), 26 poeng
Jonny Odden (Romsås), 26 poeng
Ingar Klaveness (Furuset), 26 poeng
Inge Fossum (Teisen), 26 poeng