SEIERSGJENGEN: Furuset Seniorsentere er verdensmestere i senior-sykkel for andre år på rad. Foto:
SEIERSGJENGEN: Furuset Seniorsentere er verdensmestere i senior-sykkel for andre år på rad. Foto:Bilde 1 av 3
GODE KAMERATER: Svein Robert Throp (t.v.) måtte se seg slått av kamerat Frank Engebregtsen, tross skarp konkurranse dem i mellom. Foto:
GODE KAMERATER: Svein Robert Throp (t.v.) måtte se seg slått av kamerat Frank Engebregtsen, tross skarp konkurranse dem i mellom. Foto:Bilde 2 av 3
FURUSETS BESTE: Frank Engebregtsen (t.v.) og Cathrine Myhr syklet lengst av alle på Furuset. Frank kom på andreplass totalt blant herrene, og Cathrine sikret seieren på damesiden. Foto:
FURUSETS BESTE: Frank Engebregtsen (t.v.) og Cathrine Myhr syklet lengst av alle på Furuset. Frank kom på andreplass totalt blant herrene, og Cathrine sikret seieren på damesiden. Foto:Bilde 3 av 3

Hvert tråkk telte da Furuset seniorsenter ble verdensmestre på nytt

Det spreke Furuset-folket tråkte til og vant Road Worlds for Seniors for andre år på rad. Det ble selvfølgelig feiret med høytidlig premieutdeling.

For andre år på rad gikk Furuset seniorsenter helt til topps i den internasjonale konkurransen. I år syklet de lengere og hardere, og de slo sine kanadiske konkurrenter på skikkelig Groruddalsvis, selv om kanadierne hadde fordelen av å kunne sykle på kveldstid.

På kvinnesida tok Cathrine Myhr seieren på utklassingsvis. Den spreke dama syklet, tross kneproteser, hele 4.144,7 kilometer. Nestemann på lista syklet 1.422,4. Der snakker vi!

– Neste år blir det uten meg. Jeg har allerede bestilt tur til London sånn at jeg ikke skal bli frista, sier hun lurt.

Med vinnerskalle og konkurranseinnstinkt som en toppidrettsøver tar ikke Cathrine sjansen på å være i landet til neste konkurranse. For det tar hardt på å sykle åtte timer om dagen.

– Noen dager var jeg her selv før det åpnet, og sykla til fire. Sønnen min måtte massere leggene mine hver kveld, sier hun og ler.

På tross av det lot hun seg ikke stoppe, og det ble til slutt en solid seier. Selv om Cathrine var trygg på seier etter bare halvveis ga hun jernet for å sikre lagseier. Dermed fikk senteret nytt tillegg til pokalhylla.

FURUSETS BESTE: Frank Engebregtsen (t.v.) og Cathrine Myhr syklet lengst av alle på Furuset. Frank kom på andreplass totalt blant herrene, og Cathrine sikret seieren på damesiden.

FURUSETS BESTE: Frank Engebregtsen (t.v.) og Cathrine Myhr syklet lengst av alle på Furuset. Frank kom på andreplass totalt blant herrene, og Cathrine sikret seieren på damesiden.

Heder for innsatsen

Innsatsen til både Cathrine og resten av seniorene ga lønn for strevet. Selv de som bare syklet litt fikk premie og ros av resten, og det var god seiersstemning med både litt bobler og wienerbrød. Samtidig måtte det gis litt ekstra stas på et par enkeltdeltakere.

– Vi har tre kvinner og tre menn på topp ti lista for hvert kjønn, introduserte miljøterapeut Jennie Rönnqvist.

Der kom også avsløringen av hvem som vant den interne konkurransen mellom Svein Robert Thorp og Frank Engebregtsen, som avisa skrev om for en måned siden. De to er nemlig avhengig av konkurranse for å virkelig få fart i sakene.

Seieren gikk til slutt Frank av med, men de fikk begge stille seg på det korona-tilpassede seierspodiet og motta en liten flaske med godsaker fra daglig leder Mari-Anne Stømner Daae. Det var ikke få som foreslo at man skulle åpne dem umiddelbart for å ta feiring helt ut. Om det skjedde, det kan ikke avisa røpe.

GODE KAMERATER: Svein Robert Throp (t.v.) måtte se seg slått av kamerat Frank Engebregtsen, tross skarp konkurranse dem i mellom.

GODE KAMERATER: Svein Robert Throp (t.v.) måtte se seg slått av kamerat Frank Engebregtsen, tross skarp konkurranse dem i mellom.