Et lagbilde fra kvelden før den viktige kampen mot Molde FK.
Et lagbilde fra kvelden før den viktige kampen mot Molde FK. FOTO: Jamil Dost

Norway Cup på Furuset:

– Idrett forener oss alle!

Lag fra verden over har tatt turen til Oslo for å ta del i verdens største fotballturnering, Norway Cup. Muslim Hands FC er et fotballag bestående av gatebarn fra Pakistan som den siste uken har spilt fire fotballkamper. Deres tre første kamper endte opp med seier. I formiddag gikk de for sin fjerde mot Molde FK.

Muslim Hands FC er ikke som alle andre lag i Norway Cup. For det første har de reist hele veien fra Pakistan for å delta. Det er ingen distanse å kimse av. For det andre er det et fotballag bestående av gatebarn som nå har endt opp med å briljere på norsk jord. De våknet i dag tidlig med et stort mål for dagen, og det innebar å ta seg forbi Molde og med det sikre plass i 8-delsfinalen senere på dagen.

Kvelden før gjennomførte de sine siste forberedelser – på Haugerudbanen! De ble nemlig invitert av ICC Alna og Haugerud IF til kunstgressbanen deres. Her fikk de trene under en varm kveldsol og prate med andre pakistanere fra nærmiljøet. Dette var også noe av målet med invitasjonen. Arshad Jamil er styreleder i ICC Alna og forteller at han ønsket å samle folk fra hele nærmiljøet for å møte på det langreiste laget fra Pakistan.

– Idrett forener oss alle, så dette er veldig gøy å se, forklarer Arshad Jamil.

I etterkant vartet vertene opp med pizza og brus. Fasit etter noen timer på Haugerud var altså en god økt og hygge. Det ble med andre ord en fin oppladning til den viktige kampen dagen etter.

Pangstart på kampen

Fra brus og pizza på Haugerud til kunstgress og fotball på Furuset. Og stemningen på Furuset er det lite å si på. Et folkehav av supportere tok turen for å heie frem laget fra Pakistan, så når dommeren blåste i gang kampen, var nok energinivået til gutta på topp!

Det er en kamp som starter med et slag om midtbanen. Omtrent alt av fotballspill foregår i startskuddet i ingenmannsland, og lite på de to banehalvdelene. 

Allikevel er det de langreiste som smeller av det første skuddet. Det er et hardt skudd fra distanse som går i hånda på en Molde spiller. Dommer peker mot straffemerket og hever helt korrekt det gule kortet. Kaptein for Muslim Hands FC tar ansvar og sender keeper feil med et godt plassert skudd i venstre hjørne. Stillingen er med det 1-0.

Etter målet endrer kampbildet seg. Muslim Hands FC tar større initiativ og dikterer tempoet. Det får de også belønning for når kapteinen setter sitt andre for dagen. Molde roter bort ballen på egen halvdel og veien blir kort til boksen, der kapteinen plukker opp og fyrer av nede i venstre hjørne. De øker ledelsen og beholder kontroll på kampen.

Molde virker derimot til å kjenne på presset og sliter med enkle pasninger. De gjør mange feil, og kommer ikke til noen farlige sjanser. Med i overkant av hundre supportere for det pakistanske laget, kan det forstås at kampen er vanskelig å spille.

En super kaptein er det som skiller lagene når de går inn til pause. I andre omgang må Muslim Hands FC følge samme oppskrift. De må holde hodet kaldt, og fortsette å vinne dueller. Molde er avhengig av å ikke rote bort ballen i farlige områder, og spille igjennom leddene til gjestene fra Pakistan. 

En like god fortsettelse

Andre omgang starter på best tenkelig vis for Muslim Hands FC. Kanten deres gjør det gått og utfordrer. Han spiller seg fri og chipper keeperen til vestlendingene. Feiringen er like god når han løper langs sidelinjen med egne supportere. Gleden er stor for både spiller og heiagjeng.

Molde klarer ikke å følge notene og leverer dårlig fotball, det til stor glede for alle tilskuere som holder med de pakistanske guttene. Utover omgangen skjønner de fleste at kampen er ferdigspilt. Molde jager til ingen nytte, og Muslim Hands FC spiller ballen rolig på egen banehalvdel for å unngå skader.

Til tross for et noe lavere tempo, står det brått 4-0 på måltavlen. Ballen spretter i feltet til de blåkledde fra Molde og etter febrilske forsøk på å klarere, ender ballen opp i beina til en Muslim Hands FC spiller. Han dunker til på halv volley og konklusjonen for skuddet er en økning i ledelsen.

Kampen fortsetter i et rolig tempo. Etter totalt en time med fotballspill blåser dommeren av kampen. Det til stor jubel for pakistanske spillere og tilskuere. De skårer intet mindre enn fire mål og har hatt en strålende dag på Furuset.

Veien videre for Muslim Hands FC går nå til Ekeberg der Trysil FK venter i 8-delsfinalen.