GODE STØTTESPILLERE: Ezinne har fått med seg sterke krefter på laget. Her tar hun en selfie med Camilla Gjersem (i midten) som har fem norgesmesterskap i kunstløp (2012, 2013, 2014, 2018 og 2019) og Naomi Van Den Broeck som var med på 4x400 meter stafett for Belgia under sommerens OL i Tokyo hvor det ble 7. plass i finalen. Foto:
GODE STØTTESPILLERE: Ezinne har fått med seg sterke krefter på laget. Her tar hun en selfie med Camilla Gjersem (i midten) som har fem norgesmesterskap i kunstløp (2012, 2013, 2014, 2018 og 2019) og Naomi Van Den Broeck som var med på 4x400 meter stafett for Belgia under sommerens OL i Tokyo hvor det ble 7. plass i finalen. Foto:Bilde 1 av 1

Idrettsglede da supersprinter Ezinne inviterte til familiesportsdag

De løp, hoppet og kastet. Det var mange som tok turen til Stovnerbanen for å møte Ezinne Okparaebo og bli med på hennes familiesportsdag i regi av Ezinne Athletics. Et arrangement der vår tidligere sprintdronning gir tilbake til lokalmiljøet.

Ellis (3) tok lang fart da hun skulle prøve seg i lengdegropa for første gang. Og hvem vet? Kanskje hun en dag blir like god i lengde eller tresteg som Chiamaka Ekparaebo som sto og heiet på og veiledet henne – for Ezinnes lillesøster har blant annet NM-gull i tresteg fra 2015.

Siden Ezinne Okparaebo startet sitt treningstilbud Ezinne Athletics for rundt seks år siden, er det 300 jenter fra 10-16 år som har tatt del i tilbudet.

BLIDE JENTER: Zara Rahman (f.v.), June Bianca Lien, Sarah Bitmez, Sibile Cesiunaite og Ibtihal Sani er fem jenter fra Lindeberg som er fast med i Ezinne Athletics. De møtte selvsagt også opp da Ezinne inviterte til aktivitetsdag på Stovnerbanen.

BLIDE JENTER: Zara Rahman (f.v.), June Bianca Lien, Sarah Bitmez, Sibile Cesiunaite og Ibtihal Sani er fem jenter fra Lindeberg som er fast med i Ezinne Athletics. De møtte selvsagt også opp da Ezinne inviterte til aktivitetsdag på Stovnerbanen.

For tiden er det 40 medlemmer som en gang i uka trener på Granstangen skole.

Da Ezinne inviterte til gøyale aktiviteter og friidrettsleker på Stovnerbanen, håpet hun å rekruttere flere til å bli med videre. Men akkurat dette arrangementet er først og fremst en årlig begivenhet hvor barn og unge, gutter og jenter fra to til fjorten år, kan bli med og ha en festlig dag på idrettsbanen. 

Ezinne Athletics er særlig tilrettelagt for jenter med flerkulturell bakgrunn, og har som formål å styrke, integrere og gi håp for jenter i flere generasjoner fremover.

– Vi dekker begge behovene og har en misjon om å tilrettelegge for deres inntog i idretten, hvilket også kan hjelpe dem inn i et organisert miljø hvor det er sunne verdier og samhold som er blant nøkkelordene. Vi ser også viktigheten av at dette er et gratis lavterskeltilbud, slik at økonomi ikke skal være en barriere for deltakelse eller inkludering i idrettsutfoldelse, påpeker Ezinne.

Hun etterstreber å utvikle jentene til det nivået de selv ønsker å nå innen friidretten. For noen er motivasjonen trening i seg selv, mens det for andre er ønsket om å bli toppidrettsutøver.

Norges raskeste

Toppidrettsutøvere som Ezinne selv – Norges raskeste kvinne med 11,10 på 100 meter, satt i semifinalen under OL i London i 2012. En norgesrekord som står fremdeles. Hun la imidlertid opp tidligere i år, men siden NM i friidrett foregikk mens arrangementet på Stovnerbanen holdt på, måtte vi bare spørre om hun hadde vunnet årets 100 meter hvis hun hadde «slengt» seg med.


– Helt klart, smiler hun.


Hun legger til at det hadde gått greit i år, siden det kun er få måneder siden hun ga seg.

– Men ikke still meg samme spørsmål neste år. Da har jeg ikke sjans i havet, fleiper hun.

Ezinne samarbeidet med OBOS og Grorud Fotball om dette flotte arrangementet.

Stovnerbanen

Stovnerbanen