GOD START: Andrine Benjaminsen klinte til med NM-gull og kongepokal på NMs første dag. I helgen kan det bli mer.
GOD START: Andrine Benjaminsen klinte til med NM-gull og kongepokal på NMs første dag. I helgen kan det bli mer.Bilde 1 av 5
Andrine Benjaminsen NM 2024_01
Bilde 2 av 5
Andrine Benjaminsen NM 2024_02
Bilde 3 av 5
Andrine Benjaminsen NM 2024_03
Bilde 4 av 5
Andrine Benjaminsen NM 2024_04
Bilde 5 av 5

Kjempestart av Andrine Benjaminsen i NM

Ny kongepokal til Groruddalen da Andrine Benjaminsen slo knock out på de seks finalistene i årets NM i knockout sprintorientering.
Bodø vartet opp med 5 grader og striregn for anledningen. Etter innledende prolog og semifinale var det klart for finalen og kampen om årets kongepokal, som orienteringsforbundet for første gang hadde satt opp i VM-øvelsen knockout-sprint.
Øvelsen er akkurat som vinterens sprint i langrenn, der vinneren er den som er først over mållinjen.
Forskjellen er at orienteringsløperne må navigere seg gjennom et intrikat gatenett med kunstige sperringer og andre vanskeligheter som løypeleggeren finner på.
Alle de seks løperne i finalen starter likt, løper samme løype, men kan velge ulike veivalg mellom postene. Det er mye taktikk, om man bare skal følge etter lederen i heatet eller ta egne valg.
Men høy fart og stort press på kartlesingen gjøre at den som ligger først sjelden har noen fordeler.
Derfor blir det ofte avgjort i et rivende spurtoppgjør på de siste to-tre postene.
Og Andrine behersket øvelsen aller best og vant med noen få meters margin. Hennes 9. NM-gull, kongepokal nummer to, og en sikker VM-plass i den norske troppen til sommerens VM i Edinburgh, Skottland.
Ekstra morsomt også at junioren Eskil Brænden, Lillomarka, løp seg helt til finalen i eldste juniorklasse. Der tok kreftene litt slutt, og det ble 6. plass i klassen. Men klar ny personlig rekord og massevis av motivasjon videre fremover.
• Lørdag er det den individuelle sprinten i Bodø, mens sprinthelgen avsluttes med stafetter på søndag.