EN SKUMMEL HØYRE: Storscorer Isak Fajfric har vært avgjørende for Linje 5 i år og ble på nytt toppscorer da groruddølene hentet hjem en knallsterk borteseier mot Kragerø og berget plassen i divisjonen. Dette er et arkivbilde fra kampen mot HK-78 (Foto: Bjørn Moe).
EN SKUMMEL HØYRE: Storscorer Isak Fajfric har vært avgjørende for Linje 5 i år og ble på nytt toppscorer da groruddølene hentet hjem en knallsterk borteseier mot Kragerø og berget plassen i divisjonen. Dette er et arkivbilde fra kampen mot HK-78 (Foto: Bjørn Moe).Bilde 1 av 2
VOKTER HISSIGPROPPEN: Hjalmar Wensberg Menne markerer Lars Haubro Jakobsen før sistnevnte ble utvist.
VOKTER HISSIGPROPPEN: Hjalmar Wensberg Menne markerer Lars Haubro Jakobsen før sistnevnte ble utvist.Bilde 2 av 2

Linje 5 fikk to mann utvist da de slo bronselaget og unngikk nedrykk

Kun fire minutter var spilt da stjernespiller Emil Midtbø Sundal så rødt og ble sendt av banen. Før dommeren blåste av kampen ble enda en Linje 5-spiller sendt av, men det endte bra i sesongens siste og beste kamp for groruddølene.

Sesongavslutningen til Linje 5 hadde alt. En jevn kamp, hete dueller og røde kort, og ikke minst: fornyet kontrakt 2. divisjon for groruddølene. I og med at Linje 5 startet sesongen som et bunnlag, men hevet seg utover sesongen og avsluttet med å slå Kragerø – som tok bronsen – må man kunne si at sesongen har vært god for håndballgjengen fra Linderud.

Måtte vinne

Linje 5 kjempet med Øyestad om den siste plassen i 2. divisjon, og siden sistnevnte gjorde jobben mot Sandefjord 2, var også Linje 5 helt avhengig av å klare minst uavgjort mot Kragerø. Det var lettere sagt enn gjort, da telemarkingene og groruddølene kjemper i hver sin ende av tabellen. Og et vanskelig utgangspunkt ble enda vanskeligere da lagets beste spiller, Emil Midtbø Sundal, pådro seg rødt kort med 56 minutter igjen å spille. Den gamle eliteseriespilleren ble dyttet over ende i en hard duell, tente på alle pluggene og dyttet kragerøspilleren tilbake. Dommeren valgte å sende begge spillerne av banen.

Inn på Midtbø Sundals backplass kom unggutten Preben Langfjell Kibsgaard og leverte en forrykende kamp og noterte seg for fem scoringer og solid defensivt spill. Med ett minutt igjen på klokka ble det på nytt hett på banen i Kragerøhallen. Denne gangen med Kibsgaard som sammen med hjemmelagets Lars Haubro Jakobsen fikk rødt kort. Sistnevnte ga seg ikke og fikk blått kort – diskvalifisering med rapport inn til forbundet som da vil vurdere ytterligere straff. Men det endte godt for Linje 5 som med 30-28 vant kampen og beholder plassen i 2. divisjon.

Feiret med god drikke

– En tett og het kamp, der har du overskriften din. Vi startet bra, men så skjer det som skjer med Emil, og da blir vi litt engstelige. Men vi beholder roen og setter på Preben som gjør en fantastisk kamp og leverer til terningkast ti. Vi leder stort gjennom hele kampen med flere mål, bortsett fra en liten periode, og føler vi har god kontroll. Så blir det hett igjen med Preben denne gangen, og han blir utvist. Det var hett, tett og en veldig morsom kamp, sier assistenttrener Tomas Labråten.

Det var lite hjelp å få fra Sandefjord 2. Førstelaget deres spiller også avgjørende kamper, og dermed stilte de med andrelaget sitt uten de beste spillerne.

– Som sagt visste vi at vi måtte vinne denne kampen. Mathias går foran med et godt eksempel før kampen, i garderoben og etter kampen, og er kaptein med stor K.

– Var dette sesongens beste kamp av dere?

– Ja. Alle bidrar, alle kjemper og alle drar i den samme retningen. Dette skriver vi inn som sesongens beste kamp, og det viste seg også å bli den viktigste, svarer Labråten.

Og da er det på sin plass med champagne.

– Hvordan stemningen var? Hva skal jeg si, vi spretter champagnen i garderoben etter kampen, og det sier vel sitt. Stemningen var utrolig, alle ropte, jublet og var veldig fornøyde. Det var god stemning på bussen på vei hjem, og alle er glade for at plassen er sikret og at vi forsiktig kan begynne å tenke på neste sesong.

Det viktigste arbeidet gjenstår

Sesongen startet med ni strake tap før Falk Horten 2 ble slått og sesongens første topoenger ble innkassert i høstsesongens siste kamp. Gjennom sesongens mange intervjuer var imidlertid trenerteamet – bestående av hovedtrener Zvonimir Kapular og hans apparat med Labråten, Cato Tangen og Lene Yvonne Aasen – trygge på at laget ville utvikle seg og dermed poengene komme.

– Den var som vi antok. En tøff start der vi mest sannsynlig ikke ville vinne særlig mange kamper før jul, før vi ville se en stigende kurve og resultater i vårt favør, kommenterer Labråten.

Men arbeidet er langt ifra over. Fremdeles spiller andrelaget en uke til i 3. divisjon, og så må arbeidet med neste sesong begynne, der det store målet er å beholde kjernen i laget. Som nevnt tidligere var Isak Fajfrics veivalg avhengig av at laget beholdt plassen. Det har de gjort, og Labråten sier til avisa at Fajfric etter alle solemerker spiller for Linje 5 også neste sesong. Det er pr. nå ikke klart om noen vil forlate klubben, og de neste ukene skal Kapular og Labråten forsøke å få med Emil Midtbø Sundal på et nytt år i Linderudhallen.

Sesongoppkjøringen begynner 1. august, og serien til høsten.

Kampfakta:

Håndball, 2. div., avd. 2, herrer:

Kragerø – Linje 5 28-30 (15-17)

Linje 5s lag (mål i parentes): Fredrick Solberg Knudsen, Petter Snipen, Petter Flesvig, Trygve Bøkestad Teigen (6), Martin Tangen, Emil Midtbø Sundal, Mikkel Einebakken-Rogneby, Preben Langfjell Kibsgaard (5), Gard Lønnå, Jonas Snipen, Hjalmar Wensberg Menne (1), Mathias Wold (5), Isak Fajfric (7), Daniel Aasen Møkkelgjerd, Marius Fredriksen Relte (6).