Dagens målskårere!
Dagens målskårere! FOTO: Jamil DostBilde 1 av 1

Norway Cup på Furuset:

Litauisk fotballfest

FK Ataka har reist langt for å delta i årets Norway Cup, og det har de ikke gjort forgjeves. Deres første to dager har gått veldig fint og de ser frem til alt uken har å by på. De har dessuten også levert gode resultater ute på fotballbanen.

Hvert år reiser lag fra hele verden til Oslo for å delta i Norway Cup. I år er intet unntak og lag fra blant annet Mexico, USA, Finland og Litauen har reist for å spille fotball på norsk gress. FK Ataka 2 fra Litauen er blant disse lagene, og spilte tirsdag ettermiddag sin tredje kamp på Furuset. De sto med seks av seks poeng etter to kamper, og i møte med Årvoll IL ønsket de å beholde seiersrekken sin.

Zygimantas Barauskas er hovedtrener for andrelaget og er svært fornøyd med oppholdet deres i Oslo enn så lenge. Han kan fortelle at alt har gått bra – både på og utenfor banen – og at guttene stortrives med deres nye omgivelser. Videre legger han til at det er spesielt artig å kunne spille på naturgress på Furuset. De fleste fotballbaner er nemlig av kunstgress forklarer hovedtreneren før kampen. Om Furuset er han også kun full av fine ord.

– Det er veldig fint her, så vi gleder oss til å spille fotball og kose oss her, forteller Barauskas.

Gutta sto samlet før kampen startet. FOTO: Jamil Dost

En målrik første omgang

De tilreisende fra Litauen går ut i hundre med en gang dommeren blåser i gang kampen. De viser gode kvaliteter og sikrer tidlig i kampen en kjempesjanse. En lav ball legges inn foran mål, men spillerne fumler i boksen og bommer på ballen. De lar seg ikke stoppe av den grunn. Tvert imot, de fortsetter i samme høye tempo. Det er derfor ingen overraskelse når de setter kampens første og tar en fortjent ledelse.

Når fotballtalentene fra Litauen først er i gang, så lar de seg ikke bremse av noe som helst. De pøser på med lange baller og drar seg gjennom forsvaret til motstanderne. Gang på gang fyrer de av skudd, og gang på gang ender ballen opp i kassa. Spesielt deres fjerde mål er pent. Det kommer etter gode kombinasjoner som setter Årvoll IL sitt forsvar i sjakkmatt.

Gjestene fortsetter å herje ut i gangen, men må omsider gi seg når dommeren blåser av for pause. På dette punktet er stillingen 5-0 i favør FK Ataka 2, hvilket etter kampens gang, er svært fortjent.

En målfattig annen omgang

Etter en kort pause ble den andre omgangen satt i gang. På lik linje med første omgang, var det litauiske FK Ataka 2 som styrte kampen. En liten formasjonsendring fra Årvoll sin side satt dog et hinder for en videre målbonansa. Gjestene kom sløste med stor sjanser, og aktet ikke å skåre flere mål.

Fasit ved full tid var altså en 5-0 seier til gutta fra Litauen. Dermed kan vi konkludere med en ubeseiret rekke på tre kamper, og 9 poeng i sekken. Med på kjøpet følger sluttspill på Ekeberg, der Bækkelaget SK 1 venter i 32-delsfinalen. Målet er å ta seg igjennom all resterende motstand, og sikre seg plass i finalen.

Guttegjengen fra Litauen har all grunn til å juble når poengfangsten var så god! FOTO: Jamil Dost