KLAR TIL STRID: Mange blide fjes på Grei da finalebilletten ble sikret, men nå står en stor utfordring for tur med Tunet som motstander i finalen.
KLAR TIL STRID: Mange blide fjes på Grei da finalebilletten ble sikret, men nå står en stor utfordring for tur med Tunet som motstander i finalen.

Grei-tap på straffer, men spilte en kjempekamp

OPPSUMMERING: NM-finalen i kvinneklassen i innebandy mellom Grei og Tunet ble så jevn og spennende som mange hadde forventet på forhånd. Ville Grei klare å ta sin tredje kongepokal på rad?

Årets NM-finaler spilles nå (lørdag) i Fredrikstad.

Grei og Tunet fulgte hverandre som skygger. Tunet scoret det første målet, men så tok Grei over og ledet en periode med 5-3.

Da dommeren blåste i fløyta sto det 6-6, det var også resultatet etter spille-forlengningen.

Kampen måtte avgjøres på straffer, og her var Tunet best.

Sluttresultat: 7-6.

Dermed ble det ingen ny kongepokal på Grei, men de skal likevel reise hjem med hevet hode etter en kjempeinnsats.

Dette er en kamp det blir snakket om fremover, – jevnt, hardt og tøft.

Akers Avis Groruddalen kommer tilbake med en fyldigere artikkel i papiravisen til uka.

Vi setter strek herfra, lørdag klokka 15.15.

Vel blåst!

Tidligere artikkel, skrevet før kampstart:

Sesongens siste og største kamp står for tur lørdag ettermiddag når Grei og Tunet møtes i finalen i Kongstenhallen der serietoeren og serieeneren kjemper om kongepokalen i NM. Grei er regjerende mester fra i fjor og forfjor og kan sikre en imponerende trippel, men det er lettere sagt enn gjort. Tunet er mestvinnende lag på damesiden i NM med sine ti kongepokalløft og vant både serieoppgjørene dem imellom og til slutt hele serien.

– Tre på rad er det vi drømmer om og noe som ville være helt fantastisk. Fra de to siste årene vet vi hvordan det føles, og hvor kul den dagen er, sier lagets kaptein Martine Anderson Simonsen. 

– Dere er vel også sultne på revansj ettersom Tunet tok serien?

– Ja, absolutt, men jeg tipper også at Tunet er revansjesultne etter de to siste NM-finalene.

Hun erkjenner at Tunet er forhåndsfavoritter.

– Vi går alltid inn i kamper med innstillingen om å vinne, men når det er sagt blir nok dette en jevn finale, og jeg vil ikke spå utfallet, selv om Tunet er hakket større favoritter.

God opplading 

Anderson Simonsen sier at hun kjenner på kroppen at finalenhelgen nærmer seg.

– Spesielt denne uka når alt fokus er på Tunet. Spenningsnivået er der det skal være, og jeg syns det er sunt å være litt nervøs, men for det aller meste er jeg veldig gira.

– Jeg sover bra om natten, søvn er viktig.

Finalebilletten ble sikret for en uke siden da blåtrøyene slo rivalen Sveiva med 4-1 i Rommenhallen. Lagene møttes til best av fem kamper, og etter seieren onsdag forrige uke var stillingen 3-1 og semifinalen dermed avgjort.

– De var tøffere enn vi hadde forventet, og det startet trått for vår del, vi ble sjokkert over spillet deres. Men vi hentet oss inn og vant tre av fire kamper og gjorde det bra.

– Jeg ser på det som en fordel at det ble fire tøffe kamper på oss, noe som har forberedt oss på finalen. Vi har hatt en del skader, så jeg tror en femte kamp hadde vært ugunstig for oss.

Ber om støtte

Finalen spilles i Fredrikstad, og kapteinen etterlyser bred støtte fra Grei-tilhengere og alle med hjerte for Groruddalen.

– God energi på tribunen gir oss på banen energi, sier hun og nevner blant annet «Blue Army».

Nå jobber hun og de andre Grei-spillerne på høygir fram mot helgen.

– Det er ekstra gass, det merkes godt. Vi er enda mer fokusert og lysten er større.

Det er lagt en tydelig plan på hvordan Tunet skal slås, men hun vil ikke røpe den. Det hun kan dele med avisa er at de har fått ekstra konkurranse på treningene. Kine Hedlund Eriksen og Eline Dagestad spilte denne sesongen i Sverige, men er nå hjemme og har bidratt på treningene hos gamleklubben.

– De drar opp tempoet, ønsker å bidra og hjelper til rundt laget inn mot den viktige finalen, påpeker Anderson Simonsen.  

Bandyforbundet

Følg NM-finalen her