NY STOVNER-FAN: Mariann Staxrud Utstumo er ny daglig leder i Stovner SK og lover avisa at hun nesten alltid skal heie på sin nye klubb – bortsett fra om de spiller mot hennes hjemklubb, Kjelsås.
NY STOVNER-FAN: Mariann Staxrud Utstumo er ny daglig leder i Stovner SK og lover avisa at hun nesten alltid skal heie på sin nye klubb – bortsett fra om de spiller mot hennes hjemklubb, Kjelsås.Bilde 1 av 2
VIL FYLLE KLUBBHUSET: Mariann Staxrud Utstumo vil at klubbhuset skal være åpent for alle som går forbi, sånn at huset alltid er fylt med unge og gamle.
VIL FYLLE KLUBBHUSET: Mariann Staxrud Utstumo vil at klubbhuset skal være åpent for alle som går forbi, sånn at huset alltid er fylt med unge og gamle.Bilde 2 av 2

Mariann er ny leder for Stovner SK: – Jeg drømmer om et levende klubbhus

Endelig har Stovner SK ansatt daglig leder. Mariann Staxrud Utstumo er Årvoll-jente og tidligere håndballspiller med skikkelig bein i nesa, og er klar for å løfte Stovner SK til nye høyder.

Mariann setter seg godt til rette på sitt nye kontor i klubbhuset til Stovner SK. Etter en uke i jobben begynner kontoret å komme på plass, selv om hun fortsatt har noen hyller som må fylles opp.

– Jeg er en litt utålmodig type som liker at noe skjer, sier Mariann og ler.

Men før ting kan skje, må Mariann bli kjent med sin nye klubb. Den første uka på jobb har handlet mest om bare å bli kjent med alle ildsjelene, idrettene og samarbeidspartnerne som gjør Stovner SK til den klubben den er.

Vil åpne klubbhuset

Ett mål har derimot Mariann rukket å sette seg. Hun vil at klubbhuset skal bli et samlingssted for nærmiljøet.

– Jeg drømmer om et åpent klubbhus som folk bare kan komme inn til når de vil, sier Mariann.

Samtidig er hun klar på at hun ikke vil legge for mye inn av egne tanker med én gang, fordi det er så mange engasjerte medlemmer i klubben som føler stort eierskap til klubben.

– Men målet mitt er at klubbhuset skal være hjertet i klubben, understreker hun.

Skal ha plass til alle

Idrettsglede er noe den tidligere håndballspilleren Mariann kjenner godt til, blant annet fra tre år i Vestli IL. Det er derfor viktig for henne at så mange unge som mulig får muligheten til å finne idretten.

– Vi skal aldri måtte si nei til noen barn som vil drive med idrett. Så selv om vi har mange voksne medlemmer, skal vi ikke si oss fornøyd med det.

Om det betyr nye idretter, økt samarbeid med andre klubber i området og litt nytenking, vet den nye daglige lederen foreløpig ikke.

– Du er jo håndball-entusiast. Kan det være aktuelt å starte opp håndballag her?

– Om det er interesse for det, så gjør vi kanskje det. Kanskje vi kan prøve med noe felles for unge, sier Mariann.

Engasjerte mennesker fenger

Mariann blir nå ett av klubbens mest synlige ansikter utad. Siden avisa møter henne på selve kvinnedagen, sier det seg selv at det må spørres om hvordan hun selv opplever det.

– Jeg tenker at flere klubber bør ha kvinnelige ledere. Det er smart å ha en dame som sjef, det bør flere tenke på, sier hun med et lite glimt i øyet.

– Tror du at du kanskje kan inspirere jenter på Stovner til å bli i idretten?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Selvsagt hadde det vært veldig fint om jeg kan være med på å inspirere, det er klart.

Det viktigste for Mariann er uansett ikke hvilket kjønn, bakgrunn eller alder man har.

– Det viktigste er at man er engasjert og har gode intensjoner, slår Mariann fast.