TIL TOPPS: Viqueens fra Ulven tok gull i klassen «Youth Coed Advanced» og sølv i «Senior All Girl Premier» og bidro til at Norge ble mestvinnende nasjon under EM (Alle bilder: AllstarNewMedia/Tom Lorenz).
TIL TOPPS: Viqueens fra Ulven tok gull i klassen «Youth Coed Advanced» og sølv i «Senior All Girl Premier» og bidro til at Norge ble mestvinnende nasjon under EM (Alle bilder: AllstarNewMedia/Tom Lorenz).Bilde 1 av 2
HJEMMEBANE: EM i cheerleading ble arrangert av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF), på vegne av det internasjonale cheerleadingforbundet, ICU. Denne gangen fant mesterskapet sted i Oslofjord Convention Center utenfor Tønsberg med 3500 påmeldte utøvere.
HJEMMEBANE: EM i cheerleading ble arrangert av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF), på vegne av det internasjonale cheerleadingforbundet, ICU. Denne gangen fant mesterskapet sted i Oslofjord Convention Center utenfor Tønsberg med 3500 påmeldte utøvere. Bilde 2 av 2

Norge med groruddølene Viqueens ble beste nasjon i EM i cheerleading på hjemmebane

Under søndagens finaledag i EM dro vertslandet Norge til med hele ni medaljer – fire gull, tre sølv og to bronse – og ble dermed beste nasjon. Viqueens fra Ulven sikret både gull og sølv.

Norge endte dermed like foran Finland på medaljestatistikken søndag. Finnene sanket tre gull og fem sølv, totalt åtte medaljer. To av Norges mest meritterte klubber, NRC Tigers fra Lørenskog og Viqueens fra Ulven i Oslo, tok hvert sitt gull, mens Kongsberg Cheer Dance (KCD) tok gull i to klasser.

I EM konkurrerer klubber og lag på vegne av sine respektive nasjoner. Det konkurreres både i vanlig cheerleading og i performance cheer, som er en ren dansedisiplin.

Det var første gang EM ble arrangert i Norge, og mesterskapet var det største av sitt slag noensinne, med rundt 4000 påmeldte utøvere og 23 deltakende nasjoner.

Roser Norge og arrangørene

Jeff Webb, president i det internasjonale cheerleadingforbundet (ICU), er full av lovord om arrangementet.

– EM i Norge har vært en enorm suksess for alle involverte, med nesten 4000 av Europas beste cheerutøvere, fra 23 europeiske land. Som en betydelig milepæl ble det også det største europamesterskapet i historien. Mesterskapet ble også live-streamet via Olympic Channel til et verdensomspennende publikum. Vi i ICU er begeistret over den utrolige muligheten dette arrangementet ga Europas beste utøvere til å vise frem sine ferdigheter og talenter innen sporten vår – og til å få en opplevelse for livet. ICU uttrykker sin dypeste takknemlighet til Oslofjord Convention Center for deres fantastiske gjestfrihet og for det flotte arbeidet til det europeiske cheerleadingforbundet (ECU) og Norges Amerikanske Idretters Forbund. De har levert et arrangement i verdensklasse, sier Jeff Webb, president i det internasjonale cheerleadingforbundet (ICU).

Liv Brurberg Hansen, visepresident i Norges Amerikanske Idretters Forbund, er også veldig fornøyd med gjennomføringen av mesterskapet.

– Det har vært en helt sinnssyk helg, som jeg ikke har lyst til at skal ta slutt. Det tror jeg at alle de nesten 4000 utøverne er enige i. På dette fantastiske anlegget har vi har klart å skape det vi kaller Cheertown, vår egen lille landsby hvor alle har levd sammen i flere dager. Dette er med på å skape minner for livet, og utvikling på tvers av land, både når det gjelder kompetanse og vennskapsbånd. Vi har fått fantastiske tilbakemeldinger, og utøverne sier at det er som å være med på VM i USA. Det er veldig motiverende å høre, sier Liv Brurberg Hansen.

HJEMMEBANE: EM i cheerleading ble arrangert av Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF), på vegne av det internasjonale cheerleadingforbundet, ICU. Denne gangen fant mesterskapet sted i Oslofjord Convention Center utenfor Tønsberg med 3500 påmeldte utøvere.

Hun er også svært fornøyd med den norske innsatsen i mesterskapet.

– Jeg er mektig imponert over de norske lagene. Det er helt ekstremt hvor langt de strekker det med tanke på vanskelighetsgrad, så det er kun ørsmå marginer som avgjør. De leverer på et ekstremt høyt nivå, sier Brurberg Hansen.

Kommentarer