Gleder seg: Kåre Stennes, Yousef Saghir (8 år) og Halim Saghir. Unge Yousef er sønnen til Halim og viser fram hvor han skal sette ballen til helga (Foto: Nikolai Hjetland).
Gleder seg: Kåre Stennes, Yousef Saghir (8 år) og Halim Saghir. Unge Yousef er sønnen til Halim og viser fram hvor han skal sette ballen til helga (Foto: Nikolai Hjetland).

OBOS Veitvet sommer cup arrangeres for første gang: – Det blir et lurveleven, men vi gleder oss

Til helgen arrangeres det fotballturnering i regi av Veitvet sportsklubb. Det blir første gangen på lenge, men det er påmeldt rett i overkant av 160 lag.

Det er stille før stormen på Veitvet idrettspark. For til helgen arrangeres OBOS Veitvet sommer-cup. Kåre Stennes og Halim Saghir er begge lagledere for sine respektive barn og aldre, men står også med ansvaret for cupen.

– Vi har regnet oss fram til at det kommer omtrent 1500 barn, og om man regner med foreldre, besteforeldre og hva det skulle være tror jeg vi nærmer oss at 3000 personer som kommer innom Veitvet til helga. – Vi gleder oss veldig. Det blir et lurveleven, men det blir også veldig gøy. Jeg husker hvor mye styr det var sist, men det er også gode minner, forsikrer Saghir.

Første gang på mange år

Helgens turnering er første gang på mange år at det arrangeres en cup i regi av Veitvet Idrettslag. Sist gang var i 2015, da sto Saghir alene, og i år er det ti ganger flere lag enn det var den gang. Stennes og Saghir står sammen med ansvaret i år, og formatet skal testes, slik at de prøver og lærer til neste års turnering.

– Til tross for det er første gang på en stund, er det en av de aller største turneringene i Groruddalen, bare slått av Hasle-Løren, om jeg ikke tar feil. Jeg tror vi ligger ganske høyt oppe i lag påmeldt uansett, forsikrer Stennes.

Parkeringsplassen foran Idrettsanlegget og Veitvet skole er ikke av det aller største slaget, så arrangørene legger til at de har fått låne plasser av Siemens til parkering.

– Nede ved Siemens er det gratis, men ikke på denne parkeringa foran selve idrettsanlegget, legger han til.

De forteller at A-laget til Veitvet stiller som dommere, og diverse lag og foreldre stiller i kiosken og som parkeringsvakter.

– Vi ønsker også å takke bydelsmødrene som stiller både i kiosk og der det trengs. De er en super bidragsyter, som vi setter stor pris på, skyter Saghir inn.

Nesten krise

Det er alltid kiosker på cuper, og denne er intet unntak. Det fortelles derfor at det er bestilt 2000 brus, is og pølser. Tilleggsinfo er at det også blir bestilt kylling- og halal pølser for dem som spiser det.

– Vi har støtt på noen problemer med bestillingen, derimot, for det var jo akkurat en kjempestor feiring, altså 17. mai. Derfor var faktisk veldig mye utsolgt, og tidligere var det krise, men nå er dette altså løst og bestilt, forklarer Saghir.

Kioskene vil settes opp ved klubbhuset og nede ved femmerbanen.

Saghir takker også sponsorer som bidrar i loddtrekningen, som for eksempel Veitvet Senter, VG, Tusenfryd, Lucky-Bowl, Kiwi Veitvet, Fangene på fortet, Gress Hoppa sport og Abiramy.

– Det er noen kule premier i lotteriet i form av gavekort, i tillegg til vanligere premier.

250 kamper

Barna som spiller er seks til elleve år for gutter og seks til elleve år for jenter. Kampene spilles på elleverbanen, og på femmerbanen som ligger nedenfor anlegget. På ellever-banen skal den ene halvdelen være såkalte treer-baner, det vil si at det blåses opp kanter på banen slik at tre og tre kan spille inni en bane som kan minne noe om en binge med myke vegger. Deretter brukes deler av samme banehalvdel og den andre halvdelen til femmer-baner.

– Det blir seks femmerbaner og fire treerbaner på lørdagen. Søndagen er forbeholdt syver, som også blir på den store elleverbanen. Det blir stappa fullt, men det er også sånn vi ønsker det, sier  Stennes og ler.

Det er altså 160 lag påmeldt ,og arrangørene forteller at det kommer lag fra overalt. Det være seg Snarøya, Oppegård, Gran, Aurskog og så videre:

– Det kommer mange lag fra Groruddalen, naturligvis, men altså noen fra nord, sør og vest. Men det blir ikke nivåinndeling eller utslag. Alle får premie, og om noen skal få en utmerkelse blir det i så fall for fair play, fortsetter Stennes.