Haugerud skole Foto:
Haugerud skole Foto:Bilde 1 av 1

Overrasket og bekymret rektor

Rektor på Haugerud skole, Terje Eide, trodde først ikke på det da han fikk vite at kommunen hadde nedskalert planene for den nye flerbrukshallen som ble vedtatt i bystyret. Nå er han bekymret for framtiden til barn og unge på Haugerud og Trosterud.

– Nyhetene om at byrådet hadde nedskalert planene som ble vedtatt i bystyret slo ned som en bombe. Vi ble veldig overrasket. Spesielt etter at vi også hadde vært del i en lang og stor medvirkningsprosess hvor også elevene våre deltok. Den tingen som har gått igjen i den medvirkningsprosessen, og som alle i området her ønsker seg, er jo et samlingssted og møteplass. Jeg må si vi er veldig overrasket over at byrådet nå har valgt en annen løsning, sier Terje Eide.

Bekymret x2

Rektoren er bekymret for framtiden hvis byrådets nedskalering blir den endelige løsningen.

– Vi har et tett samarbeid med idretten i området, hvor vi samarbeider om å skape et best mulig tilbud for våre barn og unge, men vi mangler skikkelige sosiale arenaer hvor de får lov å møtes og utvikle seg. Dette finnes ikke i dag, bortsett fra hallen og noen brakker ved tennisanlegget. I tillegg vet vi jo at det kommer mange nye boliger i området. Også de menneskene skal loses inn i fritidsaktiviteter og et nærmiljø. Vi trenger rett og slett plass til det, og et samlingslokale står øverst på ønskelista til alle.

– Dette bekymrer meg veldig. Samtidig bekymrer det meg at en endring på de vedtatte planene mest sannsynlig betyr ytterligere utsettelser. Vår skole er i en så elendig forfatning at vinduene faller ut. Mitt ønske er at man kunne forsere hele prosessen og komme i gang så fort som mulig. All den tiden vi må vente går utover barn og unge, sier Eide.

Står sammen idretten

Rektoren stiller seg nå på rekke med Haugerud IF og Norsk Judo- og Jiu-jitsu Klubb og krever at byrådet rydder opp.

– Vi støtter idrettslagene fullt ut selv om det måtte bety nok en utsettelse i planene. Å få på plass møteplassen på Haugerud er så avgjørende for framtiden. Det må vi få til, sier Eide.