Nye jubelscener? Her feirer Grei-jentene skoring mot Porsanger, blir det gjentakelse av det til helgen?
Nye jubelscener? Her feirer Grei-jentene skoring mot Porsanger, blir det gjentakelse av det til helgen? FOTO: Bjørn Moe

På søndag tar Grei Kvinner i mot Kongsvinger i fjerde serierunde: – Vi går for tre poeng!

I midtuken gikk Grei Kvinner på hodet ut av cupen, og står dermed med to seire og to tap enn så lenge denne sesongen. Trener Koorush Ansari forsikrer om en revansjelysten gjeng før helgens kamp mot tabelljumbo Kongsvinger. 

Den lokale værmeldingen melder om flott vårvær og alle mulige forutsetninger for en fin dag på Greibanen denne helgen. Avisa stiller med full dekning og videointervjuer da de blå og hvite tar imot Kongsvinger. Laget fra Innlandet ligger nest nederst på tabellen i andre divisjon, med null poeng og en mindre kamp spilt enn Grei.

– Et stort ønske om opprykk

Ansari ble annonsert som Greis nye hovedtrener i mars, og hadde ikke den lengste sesongoppkjøringen med laget før det braket løs i serien. Likevel har ikke de ikke gjort seg bort, og ligger foreløpig på tredjeplass med en mindre kamp spilt enn serieleder Bjørnevatn.

– Vi jobber kontinuerlig med å bli bedre. Det er en del ting som er positivt, og noe vi må jobbe med. Jeg opplever laget som en gjeng der det er et stort ønske om opprykk, og det er bra, samtidig har vi noen som må justere litt mer. 

Den relativt ferske Grei-treneren sikter da til at det ved noen tilfeller har vært litt feil innstilling eller noen antydninger til undervurderinger av motstandere. 

– Jeg føler det er noe som har påvirket oss litt i de to tapene vi har så langt. I første omgang mot HamKam får vi tre i sekken tidlig, og det samme gjelder cupkampen mot KFUM, bare at vi slipper inn to unødvendige mål. Det avgjøres ikke av ferdighetene til jentene, for de er der, men heller at man nødvendigvis ikke er helt på da startsignalet går. 

Ut av cupen, fokus på serien

Som Ansari var inne på mener han at de leverte en førsteomgang under pari mot KFUM. Selv om de i forkant hadde vært innom dødballstyrkene til klubben fra Ekeberg, kommer to av baklengsmålene på dødball. 

– Vi klarer ikke håndtere dødballene og slipper inn to mål, og da blir kampbildet et annet. Samtidig er jeg veldig glad for måten vi klarer og opptre i andreomgangen. Da KFUM ligger med elleve mann innefor tredve meter blir det vanskelig, og da er jeg godt fornøyd med det presset vi klarte å skape. 

Det som er gjort, er gjort og dermed kan Grei ha fullt fokus på serien fremover. Første hinder er altså da Kongsvinger. 

– Vi går for tre poeng, vi! Fra det jeg har sett av dem, virker det som et lag som løper og legger ned innsats. Likevel skal vi være bedre enn dem, med tanke på det vi har jobbet med. 

Da gjenstår det å se om Grei kan starte kampen godt, og komme tilbake på vinnersporet søndag klokka 14.00 på Greibanen. 

Greis kamper så langt denne sesongen

Grei – Sogndal 2-0

HamKam – Grei 5-1

Grei – Porsanger 7-1

Grei – KFUM 1-2