image00007
image00009

Norway Cup:

Poengdeling på Valle

Furuset IF Fotball stiller med fem lag i årets utgave av Norway Cup. G13-laget deres var på tirsdag i aksjon mot Hønefoss BK. Kampen utspilte seg på Valle og inneholdt både mål og dramatikk.

Furuset IF Fotball skulle gjerne ha spilt på eget gress, men måtte tirsdag ettermiddag ta turen til Valle for å spille mot Hønefoss BK. Målet var selvfølgelig å vinne kampen etter to kamper som ikke gikk veien. De åpnet nemlig Norway Cup med et tap for naboer fra Haugerud, etterfulgt av et tap mot tysk motstand.

Til tross for motgang, var det godt humør å se under oppvarmingen. Foreldre fulgte guttene til Valle og var klare for å heie på dem. Gutta selv fokuserte på oppvarmingen, men tok seg tid til å le og more seg. Det er akkurat slik det skal være under Norway Cup uka!

Går for seier!

Sultne på sin første seier åpnet Furuset kampen godt. De spilte innledningsvis god fotball og etter et velplassert lavt skudd viste måltavlen 1-0 i favør groruddølene. Kampbildet forble det samme utover i omgangen. Furuset fant en svært enkel og effektiv måte å skape gode sjanser på. Med en hurtig og teknisk begavet spiss, var oppgaven for de bakre leddene enkel: lemp ballen i bakrom. På den måten klarte Furuset å komme til flere sjanser, og skåre sitt andre for dagen.

Like før pause kom allikevel reduseringen til Hønefoss. Et flott innlegg ble slått inn i boksen, og det var en Hønefoss spiller som kom først på det. Headingen var hard og presis, og dermed kunne ikke målvakten til Furuset gjøre annet enn å plukke ut ballen fra eget nett.

Lagene gikk altså til pause på stillingen 2-1 til Furuset. Utgangspunktet for andre omgang var godt for gutta fra Groruddalen.

Treneren ga nødvendige tilbakemeldinger, og fortjent ros i pausen. FOTO: Jamil Dost

Dramatikk i andre omgang

I andre omgang fulgte Furuset samme oppskrift, lange baller i bakrom med harde skudd til følge, men det ville seg ikke for dem. Det gikk dog ikke veien for Hønefoss heller som lenge lette etter utlikningen som kunne sikre ett poeng. Mye av grunnen til dette var en svært god sisteskanse som voktet buret til Furuset. Han ryddet unna alt av skudd og headinger, og det sto lenge 2-1.

Det hele skulle endre seg når Hønefoss var godt på vei mot målet til Furuset. Det gikk fort i overgangen, og de bakre rekkene klarte ikke å følge med. En angrepsspiller ble felt innenfor boksen, og dommeren var ikke i tvil i det hun pekte mot straffemerket til stor fortvilelse fra Furuset spillerne. De prøvde å diskutere bort straffen, men det til ingen nytte. Straffen ble tatt, og den ble tatt godt. Keeper var sjanseløs for skuddet som ble plassert lengst til venstre i mål.

Det ble også det siste målet for kampen, til tross for at begge lag jaget seiersmålet. Veien videre for guttene består av en playoff kamp mot Ullern. Vinner de den, tar de seg videre til 32-delsfinalene. Etter et kjedelig resultat er det viktig å huske tilbake til styreleder Hege Ajer Petterson sitt budskap fra starten av uka.

Målet er å vinne alle kamper, men det viktigste er å ha det gøy!