– Vi ønsker å gi dem som vil trene ekstra et tilbud. Det vi ser er at det er et ganske stort behov, spesielt fordi flere klubber tilbyr lignende fotballakademier. Skal vi holde på spillere, må vi ha fotballakademi, sier Kåre Magne Stennes i Veitvet SK.
Det er åpenbart populært. I fjor var første gang de hadde skikkelig fotballakademi. Allerede da var det 30 påmeldte. I år er det fullt og venteliste.
– Vi har 50 deltakere og rundt 10 personer på venteliste. Aller helst skulle vi jo gjerne hatt et tilbud til dem alle, men vi har ikke kapasitet, beklager Kåre Magne.
Små grupper og fokuserte oppgaver
Nøkkelen på fotballakademiet er at deltakerne får trene med andre på samme nivå i små grupper på tvers av aldersgruppene. Skal de ha flere deltakere, må også andelen trenere opp.
– Vi skulle gjerne gitt dem alle et tilbud, understreker Kåre Magne.
Gjennom året jobbes det i bolker på seks uker med ulikt fokus. I starten jobbes det med individuelle ferdigheter.
– Målet er at alle skal ha mellom 600 og 800 touch med ball på hver trening. De skal bli bedre til å føre ball, bedre på pasninger og bedre på skudd. Den sjette uka kjører vi en liten interncup for å markere at vi er ferdig med et tema, sier han.
Deretter blir det øving på defensive ferdigheter, der de skal jobbe en mot en eller to mot to for enten å holde på ball eller vinne tilbake ball. Siste bolk før jul blir det jobbing med offensive ferdigheter som et lag.
– Vi kjører Superfredag på slutten for å bryte opp litt. Det vi så i fjor var at bare å skulle trene ble litt kjedelig i lengden. Da er det gøy å kunne spille litt mot hverandre, sier Kåre Magne.
Populært tilbud
Veitvet Fotballakademi har på kort tid blitt superpopulært, og det er ikke bare fotballspillere i klubben som er med. I år har de også spillere som til vanlig spiller på Romsås og Lindeberg med.
– Fotballakademiet er for barn fra 1. til 7. trinn, og det er åpent for alle, også for dem som ikke tilhører klubben. De får akkurat samme opplegg og oppfølging som de som spiller i klubben til vanlig får, sier Kåre Magne.
Ett år koster 2000 kroner pr. barn. Det er forholdsvis billig, spesielt sammenlignet med mange andre klubber.
– Vi får frivillighetsmidler fra Bydel Bjerke som gjør at vi får dekket en del kostnader. Da kan vi holde prisene nede. Vi har også fått midler fra OBOS, sånn at vi har fått kjøpt inn egne treningsskjorter til alle barna og litt utstyr, forklarer Kåre Magne, som understreker at det er takket være dem at prisene kan holdes lave.