– IKKE GODT NOK: Kaptein Martine Anderson Simonsen er tydelig på hva hun syns selv om Greis prestasjoner hjemme mot Stavanger. Dette er et arkivbilde fra en tidligere kamp.
– IKKE GODT NOK: Kaptein Martine Anderson Simonsen er tydelig på hva hun syns selv om Greis prestasjoner hjemme mot Stavanger. Dette er et arkivbilde fra en tidligere kamp. FOTO: Rolf E. Wulff

Skyter med løskrutt. – Vi scorer ikke nok mål, og slipper inn for enkle mål. Det er kun vår skyld

Det er ikke lett å vinne kamper når man ikke greier å få ballen i mål. Grei skyter og skyter, men treffer ikke blink, og nå er seriegullet utenfor rekkevidde.

Grei spilte dobbeltoppgjør i Apalløkkahallen mot Stavanger og var helt avhengig av seks poeng hvis de i det hele tatt skulle ha en sjanse til å kjempe videre med Tunet om seriegullet. Men serietreer Stavanger satte solide kjepper i hjulene for Grei. Det første oppgjøret endte med en komfortabel 6-3 seier, men søndag gikk det galt da Stavanger, med åtte skudd på mål, til slutt vant 4-2 over et Grei som produserte 25 skudd på mål.

– Dette gikk ikke som planlagt. Vi skulle hatt seks poeng, men det ble bare tre, og det er for svakt, sier lagets kaptein, Martine Anderson Simonsen.

Ingen unnskyldning

– Lørdagen er for så vidt bra, da vinner vi fortjent. Vi starter bra og er klart best med ballen. Stavanger byr opp til Hawaii-spill og får med oss på det, da er vi ikke så gode. Men vi tar tak i ballen og spiller vårt spill, og da spiller vi god innebandy, fortsetter Anderson Simonsen.

Søndag er Stavanger dødelige effektive og setter hvert andre skudd i mål. Grei er sjansemessig ikke noe dårligere enn gjestene sine, men sliter med å få ballen i mål og blir flere ganger hindret av en god stavangerkeeper.

– Jeg syns skuddstatistikken maler et bedre bilde av kampen enn resultatet. Vi burde og skulle ha vunnet, men vi slipper inn for enkle mål og omsetter ikke sjanser.

– Har dere uflaks, eller hva er det som skjer?

– Ingenting er uflaks. Vi har ikke marginene på vår side, men vi scorer ikke nok mål og slipper inn for enkle mål, det er kun vår skyld.

Det var Grei som kom best i gang søndag og ledet 2-0 etter første periode, før Stavanger satte to mål i hver av de to siste periodene.

– Løpet er kjørt

Grei ligger på 2. plass bak suverene Tunet og må vinne sine resterende kamper samtidig som de er avhengig av at Tunet avgir poeng. Det er liten sjanse for at Tunet kommer til å avgi mange poeng på sine resterende kamper, og kaptein Anderson Simonsen erkjenner at serien etter alle solemerker er avgjort og over for Greis del.

– Gullet er kjørt, det er ikke noe vi satser på, sier hun.

Men sesongen er langt ifra ferdigspilt. Nå venter snart NM som Grei har vunnet de to siste årene. Dette er også en ypperlig mulighet til å revansjere seg etter det «svake» seriespillet.

– Alt fokus er mot NM nå. Det er noen uker til, og før det må vi rette opp i det vi ikke har fått til i kampene våre.

– Kanskje vi trengte et slag i fleisen for å forstå at man virkelig må jobbe hvis det skal gå vår vei, og ikke løpe på banen og tro at vi kan spille på rutine. Vi må legge ned en solid mengde innsats, så det er noe positivt oppi det hele.

Grei får en tøff generalprøve før NM. I siste serierunde venter nemlig Tunet.

Kampfakta:

Innebandy, Eliteserien, kvinner:

Grei – Stavanger 6-3 (4-1, 1-2, 1-0)
Apalløkkahallen
Tilskuere: 36

Mål for Grei: Marie Navestad Gundersen, Anna Wilma Theresia Engdahl, Bertine Aas Hansen, Martine Anderson Simonsen, Nicoline Marie Karlsen Olsen, Kajsa Madelene Liljefors.
Utvisninger: Grei 1×2 min., Stavanger 1×2 min.

Skudd: 26-14


Grei – Stavanger 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)
Apalløkkahallen

Tilskuere: 29

Mål for Grei: Anna Wilma Theresia Engdahl, Kajsa Madelene Liljefors.
Utvisninger: Grei 2×2 min., Stavanger 1×2 min.

Skudd: 25-8