Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Slår ring om Thomas

I september skrev avisa en artikkel om håndballtreneren Thomas Sigolsen fra Ellingsrud som mistet både moren, faren og kona i kreft i løpet av tre år samtidig som hans egen datter også hadde fått diagnosen. Nå slår både spillere fra klubben, venner og personer fra håndballmiljøet ring rundt Thomas. De har opprettet en spleis for å hjelpe ham å komme seg på beina igjen.

– Det er utrolig synd på Thomas. De tingene han har vært igjennom de siste årene må være utrolig tøft å stå i. Vi reagerte alle da vi leste hans historie, og vi fikk lyst til å gi litt tilbake til en person som har brukt så mye av livet sitt på andre. Nå er det vår tur til å vise at vi bryr oss om ham. Thomas betyr så mye for så mange mennesker i lokalmiljøet, og vi ønsker å bidra i en ekstrem situasjon, sier Ida Mathiassen og Terje Heide.

Kan bli tvunget bort

Etter at Thomas Sigolsen måtte gravlegge både sin mor, far og kone som alle tapte kampen mot kreften, fikk han beskjeden om at hans egen datter hadde fått en kreftdiagnose. Tiden har vært tung, men Sigolsen fant trøst og mening med livet igjen i håndballmiljøet, som han snakket ut om i avisa.

Nå forsøker Mathiassen og Heide å gi ham en ekstra opptur.

– Først var tanken å opprette en spleis slik at Thomas kunne få seg en velfortjent ferie hvor han etter så mange vonde år kunne få slappe av skikkelig og komme til hektene igjen, men nå viser det seg at pengene kan komme enda mer til nytte.

– I ettertid av konas dødsfall har nemlig Thomas etter uforutsette omstendigheter havnet i en økonomisk vanskelig situasjon, og på toppen av det hele har Thomas selv blitt ufør på grunn av komplikasjoner etter en operasjon, sier Terje Heide.

– I verste fall må han selge leiligheten og flytte ut av byen for å få det til å gå opp. Det ville være katastrofe. Både for nærmiljøet, håndballen i Ellingsrud og for mange barn og unge som Thomas er en unik, trygg og samlende figur for. Derfor trenger vi nå hjelp til å beholde Thomas i nærmiljøet vårt slik at han fremdeles kan skape tilhørighet og positive opplevelser, sier Ida Mathiassen.

Les også:

Thomas mistet moren, faren og kona i kreft i løpet av tre år: – Idretten ble både trøsten og redningen

Thomas mistet moren, faren og kona i kreft i løpet av tre år: – Idretten ble både trøsten og redningen

Gode attester

At Thomas Sigolsen betyr mye for håndballmiljøet på Ellingsrud hersker det liten tvil om. En liten ringerunde til noen av klubbens profiler ga de beste attester.

– Thomas er en legende i håndballmiljøet, og spesielt i Ellingsrud. Han har vært frontfigur for klubben i «alle år» og har vært trener for utallige årskull som har prestert meget godt på håndballbanen. Han har alltid stilt opp, og stiller fortsatt alltid opp, uansett hva det gjelder. Han er en fantastisk trener både for voksne og barn og innehar håndballkunnskap som få andre kan matche. I tillegg er han alltid blid og har alltid en veldig tørr kommentar på lur, sier Karoline Hansen.

– Thomas er en ekte ildsjel som har holdt på i mange år. Det er fantastisk å se hvor mye han bidrar og gjør for spillerne i klubben. Ikke bare for oss på damelaget, men for ungdommene i og rundt klubben. For ikke å nevne den jobben han gjør på hjemmebane. Han er en bauta og gull verdt, sier Monica Lundquist.

– Thomas er en av de mest omsorgsfulle personene jeg har møtt – både på og utenfor håndballbanen. Han er uselvisk og vil det beste for alle. Han alene kan være din største heiagjeng, fordi han har troa og ser potensialet i dem rundt seg. Slike som han er en sjelden vare, sier Sedem Sefenu.

– Skal komme i mål

I skrivende stund har det kommet inn rett i underkant av 33.000 kroner til spleisen. Terje Heide og Ida Mathiassen sier seg ikke fornøyd med det.

– Nei, vi skal ha inn mye mer, og vi gir oss ikke før vi får det til. Ringvirkningene hvis Thomas skulle måtte flytte bort fra Ellingsrud vil være så store og ødeleggende. Om vi ikke kommer i mål med spleisen, vil vi se på andre alternativer for å få inn penger. Vi har blant annet allerede snakket om å arrangere et loppemarked. Dette skal vi klare, sier duoen.

Om du har lyst til å støtte spleisen finner du den på spleis.no med koden 239456.

• Avisa har vært i kontakt med Thomas Sigolsen som vet at det er opprettet en spleis for ham. Han uttaler at det er utrolig hyggelig og rørende at så mange vil hjelpe ham.