Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Snø i Lillomarka Arena

Lillomarka Skiklubb venter ikke på villsnøen. Allerede så tidlig som 4. november satte de i gang snøproduksjonen, og flotte løyper er nå tilgjengelige.

– Før det ble regnvær i 14 dager greide vi å produsere så mye snø at vi fikk til en rundløype på 6-700 meter i selve stadionområdet. Våre eminente løypekjørere fra Bymiljøetaten fikk skjøvet ut snøen og preppet slik at både store og små fra nær og fjern fikk brukt skiene i resten av november.

Det ble dermed et strålende resultat med tidlige skimuligheter selv om det innover i Lillomarka ikke var mulig å gå på ski. Og faktisk en god del tidligere enn forrige høst, sier Gudbrand Bakke som er leder for Lillomarka Skiklubb.

Etter den triste lange perioden med regn har Lillomarka igjen trådd til med snøproduksjonen med seks snøkanoner.

– Vårt håp er at vi snart er i mål med nok snø til hele løypetraséen på tre kilometer. Snøproduksjonsgruppa består dedikerte og meget engasjerte folk fra alle tre vinteridrettsklubbene i arenaen (Lillomarka skiklubb, HSIL og Oslo skiskytterlag) som går på døgnkontinuerlig vakt. Det er en fryd å ha slike ildsjeler. I tillegg bistår som sagt Bymiljøetatens gutter i et meget godt og fruktbart samarbeid med flyttingen av snøhaugene og selve preppingen av løypetraseene, sier Gudbrand Bakke.