GJORDE SEG BEMERKET: Norsk judo og jiu-jitsu klubb deltok iå NM i helgen og sanket blant annet tre gullmedaljer. Her med Rohil Noor (f.v), Mansur Abubakarov, Mosa Soslangireev, lagleder Stephan Röhrl, Bård Nesbø Skreien og Rikke Folkvord.
GJORDE SEG BEMERKET: Norsk judo og jiu-jitsu klubb deltok iå NM i helgen og sanket blant annet tre gullmedaljer. Her med Rohil Noor (f.v), Mansur Abubakarov, Mosa Soslangireev, lagleder Stephan Röhrl, Bård Nesbø Skreien og Rikke Folkvord.

Solid medaljefangst for NJJK under NM i Bodø

Det ble til slutt ti medaljer, derav tre gull, på Haugerud-klubben Norsk judo og jiu-jitsu klubb (NJJK) under helgens norgesmesterskap i Bodø.

Flere av landets beste judoutøvere var samlet i Bodø i helgen der NM ble avholdt. Haugerud sendte syv utøvere opp – Mansur Abubakarov, Rikke Folkvord, Rohil Noor, Mosa Soslangireev, Bård Nesbø Skreien, Una Jojahn og Max Hoven – og Haugerud-delegasjonen gjorde sakene sine godt og sanket i alt ti medaljer: tre gull, fire sølv og tre bronse.

– Det var en fantastisk dag i Bodø, sier lagets lagleder, Stephan Röhrl.

Egen fangruppe

Abubakarov, Folkvord og Noor tok gullene i U21-klassen i ulike vektklasser. Men trioen gikk også i seniorklassen som resulterte i bronse til Abubakarov og sølvmedaljer til Folkvord og Noor.

– Dette var deilig og etterlengtet, sier Abubakarov.

Han og de andre Haugerud-fighterne høster ros fra klubbledelsen og trenere for god teknikk og generelt sett god og fin judo.

– Jeg skulle ta gull eller ingenting. Det var høydepunktet, og det er derfor vi dro opp dit, forklarer Abubakarov.

Han er også trener i klubben og er en populær skikkelse. Såpass populær at klubbens yngste medlemmer har startet en egen fangruppe for ham.

– De ser opp til meg og de andre, og det veldig gøy å trene dem. Jeg tror de syns det er kult at jeg tok gull, legger Abubakarov til.

Lagleder Stephan Röhrl reiste nordover med utøverne. Klubbleder May Linn Hystad var forhindret fra å bli med til Bodø, men fulgte Abubakarov og de andre over stream.

– Det var veldig bra, men ikke overraskende, for jeg vet hvor gode de er. Det kunne blitt enda flere medaljer hadde vi sendt flere oppover, men flere er ute med skader og sykdom.

– Det jeg syns er ekstra moro er at de viser veldig god teknikk. Du kan vinne på ren styrke og flere måter, men det er veldig bra når de vinner med god teknikk, sier hun og berømmer lagleder Röhrl for god veiledning underveis.

– Både Rikke, Mansur og Mosa er dyktige trenere i klubben vår og gode rollemodeller for de yngre medlemmene våre.

Suksessoppskrift

Å ta gull har vært et mangeårig mål for Abubakarov som først nådde målet i år.

– Alle sier at det var etterlengtet, venner, klubbkamerater og familie, og de er stolte av meg. Etter at jeg ble tatt ut på landslaget har jeg trent mer og mer, og jeg har utviklet meg enda mer, det er nok derfor jeg lykkes nå.

Ambisjonen om gull er i boks. Neste år har han ambisjoner om å ta medalje under Europacup i Kroatia.

Mens Abubakarov og de andre leverte på herresiden, tok Una Rojahn og Rikke Folkvord ansvar på kvinnesiden. Folkvord går vanligvis i 70 kilo-klassen i U21, men da hun gikk i senior gikk hun med tyngre motstandere da vektklassene ble slått sammen – likevel greide hun en sterk sølvmedalje. Rojahn, som nettopp er tilbake fra skade, tok bronse i 57 kilo-klassen i U21.

– Det er fint å se at treningen har vært god nok og at jeg greide resultatet jeg hadde lyst på. Gull var jo målet. Jeg har trent mye og satset på det, men man kan ikke være helt sikker.

Siden hun kjempet i to aldersklasser, U21 og senior, ble det i alt syv kamper på Folkvord. Hun og lagleder Röhrl la gode kampplaner sammen, og det var viktig for å vinne, mener Folkvord.

– På en del ting satt teknikken, men det er alltid ting man kan trene på og forbedre.

Både Folkvord og Abubakarov bruker gullet som motivasjon.

– Det inspirerer og viser at jeg har tatt et nytt steg i riktig retning, sier Abubakarov.

Folkvord skal i aksjon igjen allerede til helgen i Finland, i turneringen Baltic Sea Championships.

Klubben feiret den gode gjennomføringen med sushimiddag i Bodø.

Dette er medaljefangsten fra Bodø:

Gull

  • Mansur Abubakarov – 73 kilo – U21 Herrer
  • Rikke Folkvord – 70 kilo – U21 Damer
  • Rohil Noor – 90 kilo – U21 Herrer

Sølv

  • Mosa Soslangireev – 73 kilo – U21 Herrer
  • Mosa Soslangireev – 73 kilo – Senior Herrer
  • Rohil Noor – 90 kilo – Senior Herrer
  • Rikke Folkvord – 78 kilo – Senior Damer

Bronse

  • Mansur Abubakarov – 73 kilo – Senior Herrer
  • Bård Nesbø Skreien – 100 kilo – Senior Herrer
  • Una Rojahn – 57 kilo – U21 Damer

Fremtiden er lys

– Ikke bare var de gode, men de viste også fin judo. Det var en fantastisk helg med topp-prestasjoner, sier lagleder Röhrl.

– Hva imponerte deg mest?

– At lagmoralen var veldig god, og at det var veldig fin judo vi fikk se fra våre fightere. Jeg må trekke fram Mansur og og Mosa. Det kom dommere bort til meg og sa det var fantastisk judo fra dem og at de gikk helhjertet inn i kampene.

Han legger til at fremtiden er lys for NJJK.

– Alle er fortsatt unge, og potensialet er veldig stort, avslutter han.