KLAR FOR NM: Tobias Becs er klar for å arrangere NM til helgen. Foto:
KLAR FOR NM: Tobias Becs er klar for å arrangere NM til helgen. Foto:Bilde 1 av 1

«Trikse-Tobias» arrangerer NM i helgen

Lørdag arrangerer Refstad-mannen Tobias Becs NM i freestyle, NM i teqball og uoffisielt NM i løkkefotball på Oslo Street fotballsenter.

– Vi ønsker å gi publikum et fotballshow de ikke har sett maken til med tre veldig underholdende sporter som også treffer dem som ikke interesserer seg for fotball. Jeg gleder meg til lørdag, og tror det kommer til å bli en veldig morsom dag, sier Tobias Becs til Akers Avis Groruddalen.

Refstad-mannen, som tidligere har blitt kåret til verdens beste fotballtrikser, har de siste årene jobbet med å få opp sitt eget fotballsenter, og i september i fjor så Oslo Street fotballsenter dagens lys rett ved siden av Fyrstikkalleen videregående skole.

Åpent for alle

Sentret har vært et naturlig tilholdssted for alle som er interessert i triksing og streetfotball, og til helgen er det altså klart for forskjellige NM-øvelser

– Vi avholder offisielt norgesmesterskap i freestylefotball (fotballtriksing) og teqball (blanding av fotball og bordtennis) og et uoffisielt NM i løkkefotball (streetfotball). Hvis du tror du har det som skal til for å ta tittelen som Norges beste fotballtrikser, Norges beste teqball-spiller eller mener dere er Norges beste løkkefotball-lag er det bare å melde seg på.

– Alle de tre turneringene arrangeres individuelt og er åpen for alle. Det er også mulig å komme som publikum for å se på og for å støtte deltakerne, sier Tobias som er pådriver og arrangør i tillegg til å være president i Norges Street og Freestyle Fotball Forbund og Norges Teqball Forbund.

Vil skape oppmerksomhet

Den tidligere verdenseneren har gjort karriere og skapt seg et liv av fotballtriksingen. Han ønsker at flere skal få glede av idretten han selv er så glad i.

– Grunnen til at vi ønsker å samle disse tre sportene på én og samme helg er å skape mer oppmerksomhet rundt alternativ fotball og egenorganisert idrett. Freestylefotball elller fotballtriksing er jo min sport og der jeg selv er mest engasjert. Men jeg elsker å se nye alternative ballsporter og har derfor et ønske om å fremme blant annet teqball i Norge. Det er utrolig morsomt, sier Tobias Becs.