Foto:
Foto:Bilde 1 av 4
TIL TOPPS: Hele Linje5 G15 på podiet etter cupseieren. Foto:
TIL TOPPS: Hele Linje5 G15 på podiet etter cupseieren. Foto:Bilde 2 av 4
MYE Å FEIRE: Det ble mye å feire for Linje5 G15 i Fredrikstad Cup. Her etter den første seieren i gruppespillet mot Charlottenlund. Foto:
MYE Å FEIRE: Det ble mye å feire for Linje5 G15 i Fredrikstad Cup. Her etter den første seieren i gruppespillet mot Charlottenlund. Foto:Bilde 3 av 4
GODE BIDRAGSYTERE: Keeperne Stefan Petrovic Katsos (t.v.) og Lukas Skoknes bidro sterkt til cupseieren. Foto:
GODE BIDRAGSYTERE: Keeperne Stefan Petrovic Katsos (t.v.) og Lukas Skoknes bidro sterkt til cupseieren. Foto:Bilde 4 av 4

Triumf for håndballgutta

Groruddølene i Linje5 sikret seg gull i Norges største turnering.

Det var elleville gledesscener i Kongstenhallen da det ble klart at Linje5s gutter 15 år tok seieren i Fredrikstad Cup. Etter en spennende finale mot Nordstrand kunne lagets kaptein heve pokalen og slippe jubelen løs.
– Dette er en virkelig stor prestasjon, slår sportslig leder Hege Almerud fast.

Klubben stilte med to lag i G15: Linje5 grå og Linje5 svart. Linje5 svart kom til kvartfinalen i B-sluttspillet, men måtte se seg slått av Frogner, som til slutt vant B-finalen. Linje5 grå vant A-finalen over et sterkt Nordstrands-lag.
– Med to lag og en del skader var det rett og slett imponerende. De er best når det gjelder og liker å spille med kniven på strupen. Det er en grunn til at trenere i andre klubber sier til sine spillere at de må kjempe som Linje5-gutta, sier Almerud.

Hun trekker fram en hendelse fra finalen som eksempel: Midtveis i kampen får kaptein Gard Lønnå tommelen ut av ledd, hvorpå trener Zvonimir Kapular rolig «knekker» den tilbake på plass. Fingeren blir teipet, og Gard spiller resten av kampen.
– De er tøffe, disse gutta, de kjemper som løver og jobber som et lag. Stamina og lagmoral gir resultater, sier sportslig leder Hege Almerud.

MYE Å FEIRE: Det ble mye å feire for Linje5 G15 i Fredrikstad Cup. Her etter den første seieren i gruppespillet mot Charlottenlund.

MYE Å FEIRE: Det ble mye å feire for Linje5 G15 i Fredrikstad Cup. Her etter den første seieren i gruppespillet mot Charlottenlund.

Regjerende mestre

Laget var regjerende mestere i denne cupen, der det i år deltok 21 lag i G15. Linje5 tok seg gjennom gruppespillet med tre seiere og et tap, og dermed var det Steinkjer som ventet i kvartfinalen. Da lagene gikk til pause lå Linje5 under 3-9, men reiste seg og vant til slutt 14-12. Også semifinalen ble en tett kamp, mot gamle kjenninger i Ull-Kisa på Romerike.
– Kampen ble noe tettere enn vi ønsket, men gutta kjempet i land seieren, sier Almerud.

Talentfullt lag

Gutter15 i Linje5 har denne sesongen fått ny trener i kroatiske Zvonimir Kapular. Gullet i Fredrikstad er første triumf under ny trener, men pilene har pekt oppover de siste månedene. I uoffisielt NM for ungdomshåndball, Petter Wessel Cup, ble det semifinale i påsken, og deretter finale i regioncupen mot Nordstrand. I regioncupen var det Nordstrand som gikk seirende ut. Dermed var det ekstra spennende hvordan finalen i Fredrikstad ville ende. Nå starter oppkjøringen mot den nasjonale Bringserien som setter i gang rett etter sommerferien.

GODE BIDRAGSYTERE: Keeperne Stefan Petrovic Katsos (t.v.) og Lukas Skoknes bidro sterkt til cupseieren.

GODE BIDRAGSYTERE: Keeperne Stefan Petrovic Katsos (t.v.) og Lukas Skoknes bidro sterkt til cupseieren.