HELE GRORUDDALENS FOTBALLAG! Fra opprykkskampen i fjor høst – da Grorud sikret plass i OBOS-Ligaen, fotballens nivå 2. Foto: Thomas Bjørnflaten, Nye Bilder
HELE GRORUDDALENS FOTBALLAG! Fra opprykkskampen i fjor høst – da Grorud sikret plass i OBOS-Ligaen, fotballens nivå 2. Foto: Thomas Bjørnflaten, Nye BilderBilde 1 av 2
Frode Englund Foto:
Frode Englund Foto:Bilde 2 av 2

Refleksjoner:

Vi skal begeistre hele Groruddalen

Grorud Idrettslag har tatt steget opp i OBOS-ligaen, og vi inviterer alle med på festen. Vi ønsker å begeistre hele Groruddalen, og så snart pandemien tillater det håper vi dere kommer og heier på oss, for
Grorud Arctic Match skal være hele Groruddalens arena.

UNGE FOTBALLSPILLERE i Grorud bruker klubbgenseren med stolthet, de er stolte over å være en del av eventyret. Heltene heter ikke nødvendigvis Salah, Pogba eller Braut Haaland. De heter like gjerne Faysal, Glenn Saadiq eller Martin. Drømmen er ikke lenger bare Liverpool eller Vålerenga, nå er målet og drømmen at de en dag selv skal spille på a-laget til Grorud. Ungene strømmer til fotballtrening, mange av dem vi nå tar i mot har aldri spilt fotball før.

VI SKAL VÆRE ET idrettslag av, med og for hele Groruddalen. I mandagens kamp startet 6 groruddøler kampen, og de aller fleste har trådd sine barnesko i andre fotballklubber i dalen. Det er akkurat sånn vi vil det skal være, fotball skal spilles i nærmiljøet sammen med kompiser. Vi håper at de som tar steget til toppfotballen ser til Grorud, vi håper unge, håpefulle fotballspillere i hele Groruddalen drømmer om en dag å spille toppfotball i Grorud, for vår ambisjon er å være hele Groruddalens lag.

VI HAR ALLEREDE ET godt samarbeid med to naboklubber og er i god dialog med flere. Vi skal være en støttespiller og samarbeidsparter for alle som vil. Når vi har klart å ta steg etter steg og endt opp i OBOS-ligaen, er det mulig for andre, i fotball, i andre idretter, i hele den store frivilligheten.
Vi heier på hele Groruddalen, og vi håper hele Groruddalen heier på oss!

Mange har spurt hvordan vi har klart å ta steget, og svaret er enkelt; målbevisst, hardt arbeid over tid med dedikerte ledere og trenere som alle jobber i samme retning. Det finnes ingen snarveier her heller – det handler om hardt arbeid!

Frode Englund

Frode Englund

OG DET BRINGER MEG videre til det neste store som skjer, om noen få uker tar klubben steget fra brakketilværelse, og flytter inn i vår alles nye storstue, Grorud Flerbrukshus. Nok et eksempel på at målbevisst, hardt arbeid over tid gir resultater.

For det er over 40 år siden de første planene ble lagt, det er 16 år siden daværende statsminister Jens Stoltenberg bevilget 10 millioner kroner øremerket til prosjektering og planlegging av hall på Grorud, det er 4 år siden byrådsleder Raymond Johansen foreslo fullfinansiering av flerbrukshuset i Oslo-budsjettet.

Prosjektet har hele tiden hatt sin fulle støtte fra et samlet bydelsutvalg og en samarbeidsvillig bydelsadministrasjon med Ole Jørgen Pettersen i spissen. Dette er politikk og politisk vilje i praksis, målbevisst arbeid fra mange engasjerte over lang tid, og det gjelder å holde ut. For politikk handler først og fremst om å skape en bedre hverdag for folk der de bor. Politikk er heldigvis så mye mer enn persondiskusjon og nominasjonskamp.

VI SKAL FYLLE Grorud Arctic Match, Grorudparken og Grorud Flerbrukshus med aktivitet, både for den organiserte idretten og frivilligheten, men også for alle andre. Det nye flerbrukshuset skal bli den storstua og fellesarenaen vi har lengta etter.

I løpet av høsten setter vi i gang med Åpen hall på fredager og lørdager. Et gratis fritidstilbud for barn og ungdom på kveldstid, et etterlengtet tilbud som vi både tror og håper blir tatt godt imot av dalens barn og ungdom. Men vi må gjøre noe med navnet, Grorud Flerbrukshus er så tungt og langt. Ingen vil si: «La oss stikke ned på Grorud Flerbrukshus, det er åpen hall i dag…»

Jeg stjeler derfor styreleder Richard Pedersens forslag og gjør det til mitt eget, huset må hete «Gullet», akkurat som den fantastiske gressbanen vi hadde før kunstgresset inntok fotballen. På den måten knytter vi sammen historien, vi tar det beste av det som har vært og forener det med alt det fantastiske som skal skje på Grorud i fremtiden.

VI ER I GANG MED vår rundtur i fotball-Norge, og vi er vårt ansvar bevisst. Grorud Idrettslag vil være hele Groruddalens ambassadører, og leve opp til vår visjon; «Sammen for et inkluderende Grorud der drømmer oppnås».

Sammen setter vi Groruddalen på kartet, sammen tar vi livet av fordommer, sammen skaper vi forbilder, sammen viser vi mangfoldet og idrettsgleden, sammen er vi ombudsmenn for denne vakre dalen vi alle er så glad i.

Frode Englund, mediesjef og speaker i Grorud IL og vararepresentant til bydelsutvalget og medlem av mangfold-, oppvekst- og kulturkomiteen for Arbeider-partiet i Bydel Grorud