PREPPET OG KLART: Puttingen på Groruddalen Golfklubb er preppa og klar for innrykk av unge groruddøler neste onsdag. Foto:
PREPPET OG KLART: Puttingen på Groruddalen Golfklubb er preppa og klar for innrykk av unge groruddøler neste onsdag. Foto:Bilde 1 av 2
ØNSKER VELKOMMEN: Torbjørn Johansen og Rolf Børresen ønsker unge groruddøler velkommen til Groruddalen Golfklubb for å prøve seg og bli kjent med idretten. Foto:
ØNSKER VELKOMMEN: Torbjørn Johansen og Rolf Børresen ønsker unge groruddøler velkommen til Groruddalen Golfklubb for å prøve seg og bli kjent med idretten. Foto:Bilde 2 av 2

Vil vekke golf-lysten i neste generasjon

Groruddalen Golfklubb ønsker også den neste generasjonen velkommen. Neste onsdag (24. august) arrangerer de en gratis kveld hvor barn og ungdom opp til 19 år kan komme å slå baller, lære litt, ha det moro og samtidig få noe godt å spise på.

– Håpet med denne kvelden er selvfølgelig å få flere barn og unge nysgjerrige og interesserte i idretten vår. Vi har plass til mange flere medlemmer, og det gjelder også de yngre. Ambisjonen er å få med oss mange flere spillere. Kanskje noen også blir så bitt av basillen at de blir med på juniortreningene utover høsten, sier Rolf Børresen som er daglig leder i Groruddalen Golfklubb.

Avisen møtte den hårfagre daglige lederen i Groruddalen Golfklubb sammen med klubbens egen protrener, Torbjørn Johansen, tidligere denne uka. Anledningen var arrangementet som klubben skal gjennomføre onsdag neste uke. Da inviterer de nemlig alle barn og unge i Groruddalen opp til 19 år til en ordentlig morsom kveld på banen.

– Her blir det liv og røre. Alle som kommer får låne køller og baller, og får slå så mye de orker på rangen vår. Det blir også mulighet til å prøve seg på putting. I tillegg blir det musikk, lek og moro og enkel servering i form av gratis brus og vafler eller pølser. Arrangementet er selvfølgelig helt gratis, sier golfduoen.

– En sport for alle

Mellom klokka 17.30 og 19.00 neste onsdag blir det altså fritt fram for ungdommen på golfklubben, men alle som møter opp vil bli møtt av hyggelige, kyndige og pedagogiske folk fra klubben som vil veilede, instruere og sørge for at alt går bra for seg.

– Dette er et tilbud vi gir for å vise dalens barn og unge at golf er en sport for alle. Det går mange myter om at golf er pretensiøst, snobbete og stivt, men i realiteten – i hvert fall i vår klubb – er det den rake motsetningen. Golf er for alle, også yngre spillere, og vi håper denne kvelden kan være med på å vekke golfinteressen, sier Torbjørn Johansen.

ØNSKER VELKOMMEN: Torbjørn Johansen og Rolf Børresen ønsker unge groruddøler velkommen til Groruddalen Golfklubb for å prøve seg og bli kjent med idretten.

ØNSKER VELKOMMEN: Torbjørn Johansen og Rolf Børresen ønsker unge groruddøler velkommen til Groruddalen Golfklubb for å prøve seg og bli kjent med idretten.

Han ble selv profesjonell golfspiller etter at han valgte å satse på golf framfor fotball og håndball som han også var et stort talent i.

– Det som er så fint med golf er at det kan spilles på så mange måter. Du kan spille og konkurrere mot deg selv, eller du kan ta med deg familien eller kompisene og venninnene. Mestringsfølelsen, koordinasjonen og mosjonen får du uansett. Samtidig er det en svært sosial sport i og med at man alle er medlem i en klubb med et supert miljø, sier han.

Sterk vekst

Protreneren er opptatt av at man skal senke terskelen for å starte med golf.

– Det er nok mange groruddøler som vet at det ligger en grønn golfbane her i et ellers urbant miljø, men mange er kanskje usikre og tror at de ikke har noe her å gjøre. Det er helt feil. Her er det bare å komme, så vil man bli tatt godt imot og få hjelp til å komme i gang.

– Jeg vil også si at foreldre og andre voksne selvfølgelig også er velkommen til å bli med på ungdomskvelden vår neste uke. Jo flere som ser hvor moro det kan være med golf, jo bedre, sier Torbjørn Johansen.

Golf er en sport i sterk vekst – også i Norge. Gjennom pandemien, hvor golf var en av få tillatte idretter, og gjennom Viktor Hovlands gode prestasjoner internasjonalt, har interessen eksplodert. Mange sier gjerne at det er for dyrt å spille golf, men Torbjørn Johansen avviser dette.

– Det er nok en myte som ikke stemmer. Golf er ikke dyrere enn de fleste andre idretter, og mye golfutstyr er også å få kjøpt brukt. I det hele tatt er det egentlig få barrierer som stopper deg fra å sette i gang. Ta turen innom oss, så vil du oppleve hvor moro det er, avslutter protreneren.

Groruddalen Golfklubb

Groruddalen Golfklubb