SKIFTER BEITE: Mats Zuccarello skrev ikke under på ny kontrakt med Dallas Stars. Dermed går turen videre til Minnesota Wild. Det blir hans andre klubb på under et halvt år. Foto:
SKIFTER BEITE: Mats Zuccarello skrev ikke under på ny kontrakt med Dallas Stars. Dermed går turen videre til Minnesota Wild. Det blir hans andre klubb på under et halvt år. Foto:Bilde 1 av 1

Klubbjakten er over:

Zuccarello klar for ny NHL-klubb!

Mandag kveld bekreftet Minnesota Wild at groruddølen Mats Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt. Dermed går ferden videre fra sør til nord i USA for en av dalens største idretts-
stjerner.

Minnesota Wilds direktør Paul Fenton kunne mandag kveld kunngjøre at Mats Zuccarello har tegnet på en avtale verdt 30 millioner dollar, det tilsvarer drøyt 256 norske millioner kroner etter dagens dollarkurs.

Avtalen streker seg over en femårsperiode. Det betyr at groruddølen vil tjene litt i overkant av 50 millioner kroner i året med den nye kontrakten.

Det var ventet at Mats Zuccarello skulle vurdere alternativene etter at 31-åringen ikke kom til enighet om ny Dallas-kontrakt. Og det tok sannelig ikke lang tid før «Zucca» som var blant de heteste navnene som var uten kontrakt (fra og med mandag), ble presentert som ny ishockeyspiller for Minnesota Wild.

Direktøren er fornøyd

Minnesota er fornøyde med å få i land en avtale for poengplukkeren, og det er ventet at Zuccarello vil få en avgjørende rolle i laget.
– Mats er en veldig kompetitiv spiller som spiller med masse energi. Han bidrar med et høyt ferdighetsnivå og karakter til vår lagoppstilling.
– Vi er veldig glade for å få ham til vårt lag, sier Minnesota Wild-direktør Paul Fenton til klubbens egne hjemmesider.

Fersk klubb, kort historie

Minnesota Wild ble stiftet så sent som i 1997, men begynte ikke å spille aktivt i NHL før 2000/01-sesongen. Minnesota Wild har vært i sluttspillet totalt ni ganger, i løpet av sine 18 sesonger i NHL. De har aldri vunnet en tittel, det nærmeste de kom var tilbake i 2003 da de tapte i Conference Finals.

Mats Zuccarello

Alder: 31 år (født 1. sep 1987 i Oslo)

Høyde og vekt: 170 cm/81 kg

Posisjon: Ving

Nåværende klubb: Minnesota Wild

Tidligere klubber: Frisk Asker, MoDo, Connecticut Whale, New York Rangers, Metallurg Magnitogorsk og Dallas Stars

Ungdomsklubb: Hasle/Løren