Deichman

LANSERER STØRRE TILBUD: Byrådet vil utvide Deichman-systemet med åtte nye lokalbibliotek. (Foto: Erik Thallaug/Oslo kommune) Foto: Erik Thallaug/Oslo kommune
Satsning fra byrådet:

Romsås, Grorud, Linderud og Økern skal få bibliotek

Abonnement
SAMME AMBISJONER: Renata Christensen fra Deichman Romsås/Nordtvet (t.v.) og Frøydis Jørve, prosjektleder i UngDyrk, har slått seg sammen for å spre grønn glede i hele bydelen. Foto: privat

Grønn festival i Bydel Grorud: – Vil inspirere flere til å finne dyrkegleden

Abonnement
MÅ IKKE GLEMME: Goggi Sæter (f.v.), Stig H. Christensen og Unn Christensen har skrevet bøker om to av de mange kvinnene som tok del i motstandsbevegelsen under krigen. Torsdag 15. september møtes de for boksamtale om kvinnene. Foto: Caroline Hammer
Litterær lunsj på Fubiak:

Kvinnene som viste motstand

Abonnement
LESELYST I SOMMER: I tillegg til å lese og hanke inn poeng, kan barna følge historien «Eventyr på rømmen« av forfatter Mari Moen Holsve, i den nasjonale lesekampanjen «Sommerles». (Illustrasjon: Sommerles) Foto: Sommerles
Nå starter Sommerles:

– Superviktig for barns leseglede

Abonnement
KVELDENS HØYDEPUNKT: Abid Raja (t.v) og Yousef Hadaoui møttes for en samtale om sine vidt forskjellige oppvekster. Det var for mange et høydepunkt. Foto:

Publikumsrekord onsdag i biblioteket på Nordtvet – da blant andre tidligere kulturminister Abid Raja fortalte fra boka si

SPENTE: Madeleine Ryen (t.v.) og Sveinung Lutro gleder seg over at Groruddalen Litteraturfestival kan få gå med fulle bibliotek og med flere store navn på plakaten. Foto:

Groruddalen Litteraturfestival – kjente forfattere til lokalbibliotekene

Abonnement
LINDERUD: Deichman har åpnet en midlertidig filial på Linderud senter. Etter planen skal beboerne på Linderud være med på å utvikle biblioteket når det gjelder brukertjenester og hvordan biblioteket skal bli seende ut. Her med Mari Boysen, Ragnhild Stuler og Nesteren Hasani. Foto: Sindre Veum Apneseth

På Linderud vil Deichman skape «folkets bibliotek»

Abonnement
DEN GANG DA: I fjor åpnet man sakte opp igjen for lån av bøker ved Deichman-filialene. Da ble det mulig å bestille bokpakker. Når Deichman nå er stengt anbefaler de at man bruker de digitale tilbudene. Foto:
Korona-situasjonen:

Deichman stengte dørene fredag

Abonnement
SJEFEN I DALEN: Nesteren Hasani har begynt i ny stilling som Deichmans prosjektleder for områdeløftet i Groruddalen. Foto:

Deichman girer opp i Groruddalen – Nesteren (34) i førersetet

Abonnement
SPENNENDE PROSJEKT: Ragnhild Stuler (f.v.), Ragnhild Olaussen, Marianne Thorsen-Larsen og Henriette Mork har jobbet lenge med å få på plass et bibliotek på senteret. Nå kommer det endelig. Foto:

Deichman prøver noe nytt på Linderud

Abonnement
ET UTVALG: Una Molvig (t.v.) og Karoline Røes står klare til å lage bokpakker for alle som bruker Deichman Furuset som sitt bibliotek. Foto:

Nå kan du lese bibliotekbøker igjen

Abonnement
GODT HUMØR: Ibou Cissokho (t.v.) og Mark Axiak storkoste seg på Fubiak. Foto:
Morsmålsdag på Fubiak:

151 nasjonaliteter, én bydel, ett arrangement

Abonnement
SAMLINGSPUNKT: Deichman Stovner har blitt et samlingspunkt for bydelens barn og unge. Foto: Marci Heyda
Kommentar:

Hver gang vi møtes, og fortsatt et bibliotek!

PANELET: Aamir J. Sheikh (f.v.), Daniel Abimael Skjerve Wensell, Afshan Rafiq, Usman Rana og Sindre Finnes begynner kampen mot mobbing og negativ sosial kontroll på Stovner og i Groruddalen. Foto:
Debattmøte på Stovner:

Om mobbing og sosial kontroll

Abonnement
FULLSATT: Aldri har så mange besøkt Deichman på Stovner for å delta på et møte. Foto:
Suksess for litteraturfestivalen:

SMEKKFULLT

Abonnement
KLARE FOR NETT: Jan Howard Nachstern (t.v.) og Mohammed Amini manøvrerer datamaskinene uten problemer, med litt kyndig hjelp fra Gro Kvæstad. Byrådsleder Raymond Johansen smiler bredt når han ser at pengene går til et godt formål. Foto:
Dataveiledning for seniorer:

– Like viktig som å lære å skrive

Abonnement
- BIBLIOTEKENE ER UTROLIG VIKTIGE: Ulik alder, bakgrunn, yrke, og side av Groruddalen. Likevel fant byrådsleder Raymond Johansen (t.v.) og Stovner-forfatter Zeshan Shakar raskt tonen, og er skjønt enige om viktigheten av gode bibliotek. Foto:
Deichman Stovner åpnet dørene:

– En skattekiste til kunnskap

Abonnement
- DITT BIBLIOTEK: Selv om «det sosiale bibliotek» er i fokus på Stovner, fins det flust av kriker og kroker der man kan sette seg ned med en bok, og skape seg det biblioteket man vil. Foto:
Skaper møteplasser i biblioteket:

Deichman vil samle Stovner

Abonnement
SIKRER FLERTALL: Med Camilla Wilhelmsen og Frp i spissen blir forslaget om å legge ned filialene på Bjerke og Nordtvet nedstemt i bystyret. Foto:

Lover å redde bibliotekene

Abonnement