Deichman

SNAKKET MED POLITIKERNE: Marianne Helle hadde med seg ungdommer til Alnas bydelsutvalgsmøte der de tok opp temaet fritidstilbud til unge på Tveita.

Oppgitt over ungdomstilbudet på Tveita: – De må sitte på kafé med oss pensjonister

Abonnement
NYTT KAPITTEL PÅ TVEITA: Får Hellerud Arbeiderpartilag det som de vil, kan en ny Deichman-filial se dagens lys på Tveita. Her med Marianne Midthus Østby og John Magne Pedersen Tangen.

I 1988 stengte biblioteket. Nå ønskes Deichman tilbake til Tveita

Abonnement

Rekordår for Deichman

POPULÆRT Å DYRKE: Bibliotekar Una Molvig sier at selvforsynt mat og dyrking er blitt mer og mer populært. For å bidra til en mer miljøbevisst bykultur i Oslo jobber bibliotekene med å fremme kunnskap og sosiale arrangementer om nettopp dette temaet. (Foto: privat)

Våren og dyrkeglede tar over bibliotekene 

Abonnement
NÅR ER DET ÅPENT?: Skal du ha bypåske er det kanskje behov for å finne nytt lesestoff. Dette er tidspunktene du kan dra innom ditt lokale bibliotek gjennom påsken. Her med Nordtvet bibliotek.

Når kan du besøke biblioteket i påsken?

LOKALHISTORIKERE: Anne Fikkan og Tor Paulsen er to svært engasjerte lokalhistorikere, og underholdt publikummerne på Bjerke bibliotek med sin berikende kunnskap fra Linderud gamle skole.

Lokalhistorisk aften vekker minner: Et dykk i Linderud gamle skoles fortid

Abonnement
BOKBADET: Her sitter fra venstre: Odd Karsten Tveit, Sahra Jaber og Wasim Zahid.

Bokbad med Odd Karsten Tveit og Palestina-boka hans: – Ungdom bekymret for fremtiden

Abonnement
Bildeserie
SLANGER: Anja Meinike Dørre fra Oslo Reptilpark er tilbake på Fubiak for å vise frem små og store dyr. Men det var slangene som publikum syntes var mest spennende.

Slanger invaderte biblioteket på Furuset

Abonnement
LANSERER STØRRE TILBUD: Byrådet vil utvide Deichman-systemet med åtte nye lokalbibliotek. (Foto: Erik Thallaug/Oslo kommune) Foto: Erik Thallaug/Oslo kommune
Satsning fra byrådet:

Romsås, Grorud, Linderud og Økern skal få bibliotek

Abonnement
SAMME AMBISJONER: Renata Christensen fra Deichman Romsås/Nordtvet (t.v.) og Frøydis Jørve, prosjektleder i UngDyrk, har slått seg sammen for å spre grønn glede i hele bydelen. Foto: privat

Grønn festival i Bydel Grorud: – Vil inspirere flere til å finne dyrkegleden

Abonnement
MÅ IKKE GLEMME: Goggi Sæter (f.v.), Stig H. Christensen og Unn Christensen har skrevet bøker om to av de mange kvinnene som tok del i motstandsbevegelsen under krigen. Torsdag 15. september møtes de for boksamtale om kvinnene. Foto: Caroline Hammer
Litterær lunsj på Fubiak:

Kvinnene som viste motstand

Abonnement
LESELYST I SOMMER: I tillegg til å lese og hanke inn poeng, kan barna følge historien «Eventyr på rømmen« av forfatter Mari Moen Holsve, i den nasjonale lesekampanjen «Sommerles». (Illustrasjon: Sommerles) Foto: Sommerles
Nå starter Sommerles:

– Superviktig for barns leseglede

Abonnement
KVELDENS HØYDEPUNKT: Abid Raja (t.v) og Yousef Hadaoui møttes for en samtale om sine vidt forskjellige oppvekster. Det var for mange et høydepunkt. Foto:

Publikumsrekord onsdag i biblioteket på Nordtvet – da blant andre tidligere kulturminister Abid Raja fortalte fra boka si

SPENTE: Madeleine Ryen (t.v.) og Sveinung Lutro gleder seg over at Groruddalen Litteraturfestival kan få gå med fulle bibliotek og med flere store navn på plakaten. Foto:

Groruddalen Litteraturfestival – kjente forfattere til lokalbibliotekene

Abonnement
LINDERUD: Deichman har åpnet en midlertidig filial på Linderud senter. Etter planen skal beboerne på Linderud være med på å utvikle biblioteket når det gjelder brukertjenester og hvordan biblioteket skal bli seende ut. Her med Mari Boysen, Ragnhild Stuler og Nesteren Hasani. Foto: Sindre Veum Apneseth

På Linderud vil Deichman skape «folkets bibliotek»

Abonnement
DEN GANG DA: I fjor åpnet man sakte opp igjen for lån av bøker ved Deichman-filialene. Da ble det mulig å bestille bokpakker. Når Deichman nå er stengt anbefaler de at man bruker de digitale tilbudene. Foto:
Korona-situasjonen:

Deichman stengte dørene fredag

Abonnement
SJEFEN I DALEN: Nesteren Hasani har begynt i ny stilling som Deichmans prosjektleder for områdeløftet i Groruddalen. Foto:

Deichman girer opp i Groruddalen – Nesteren (34) i førersetet

Abonnement
SPENNENDE PROSJEKT: Ragnhild Stuler (f.v.), Ragnhild Olaussen, Marianne Thorsen-Larsen og Henriette Mork har jobbet lenge med å få på plass et bibliotek på senteret. Nå kommer det endelig. Foto:

Deichman prøver noe nytt på Linderud

Abonnement
ET UTVALG: Una Molvig (t.v.) og Karoline Røes står klare til å lage bokpakker for alle som bruker Deichman Furuset som sitt bibliotek. Foto:

Nå kan du lese bibliotekbøker igjen

Abonnement
GODT HUMØR: Ibou Cissokho (t.v.) og Mark Axiak storkoste seg på Fubiak. Foto:
Morsmålsdag på Fubiak:

151 nasjonaliteter, én bydel, ett arrangement

Abonnement