Litteratur

VELKOMMEN TIL FESTIVAL: Line Holmvik Remøe gleder seg til å ta i mot hele Groruddalen når GroLitt går av stabelen neste uke.

Utforsk «Muligheter» under årets litteraturfestival

Abonnement
LIDENSKAPSVERK: John Øyvind Hovde med boka «Norske aper». Å starte eget forlag er resultatet av en lidenskap for litteratur. Foreløpig er det fortsatt bare et hobbyprosjekt, men målet er å utvikle seg videre. Foto:
Driver forlag fra Grorud:

Høy kvalitet på norsk litteratur

Abonnement
VIDERE I BOKKONKURRANSE: Hilde Kristoffersen er videre i Ulest-konkurransen, og det med boka «Hils alle og si at jeg lever». Foto:

To Groruddals-forfattere kjemper om å bli «Årets Ulest»

Abonnement
BOKLANSERING: Her er Ewy Halseth i samtale med Bjørg Marianne Leonardsen i forbindelse med lanseringen av diktboka «Vindpust» på Deichman Stovner. Foto:

Samlet tankene i diktbok

Abonnement
TILGJENGELIG LITTERATUR: Vibeke Røgler,  prosjektleder for Lese-kiosk i Foreningen !les, er fornøyd med at den ene av de lese-kioskene som nå åpnes er den vernede kiosken i Refstadsvingen 1 på Bjerke. (Foto: Øyvind Thoresen.) Foto:

En litterær telefonkiosk

Abonnement
PÅSKENS ANBEFALTE: Butikksjef på Norli Grorud Janette Circhirillo med tre anbefalte bøker til påsken. I tillegg til bøker opplever butikken stor etterspørsel av puslespill og andre innendørs aktiviteter. Foto:

Påskens litterære godbiter med bokhandler Janette

Abonnement
TE-SALONG: Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt opp av folk, musikk, kaffe, te og litteratur fra hele verden. (Foto: Ola Klafstad.) Foto:
Tea Time på Furuset:

Nærmiljøets dag

Abonnement
RØTTER I DALEN: Wenche Haugsand (t.v.) fra Trosterud driver Pitch Forlag som har gitt ut boka «Femihelse». Her sammen med en av forfatterne, Sigrun Stenseth fra Grorud. Foto: Henning Hammer Torp
Groruddøler bak boksuksess:

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Abonnement
LESER HAR FÅTT BOK: Safia Abdi Haase (t.v.), Sherin A. Wahab og Veronica Salinas fra «Leser søker bok». De to førstnevnte har oversatt barneboka «Ryddetid» til somali og arabisk. Onsdag var trioen på Deichman Bjerke for å fortelle om arbeidet, diskutere innholdet og svare på spørsmål fra publikum. Foto:
Groruddalen litteraturfestival:

Bøker skaper verdighet

Abonnement
TIL UPPSALA: Rolf Torbo dro rett fra avishuset til flyplassen sist fredag, og derfra gikk turen til det svenske WodehouseSällskapet. Foto:

Oppvokst med «Wodehouse» – en evig kjærlighet

Abonnement
FULLSATT: Aldri har så mange besøkt Deichman på Stovner for å delta på et møte. Foto:
Suksess for litteraturfestivalen:

SMEKKFULLT

Abonnement
FESTIVALGJENGERE: Denne blide gjengen med lesehester gleder seg stort over at Groruddalen Litteraturfestival nå er i gang. F.v.: Marius Trana, Bjørn Ove Mørch Larsen, Rina Mariann Hansen, Grethe Fossli, Rashid Nawaz og Knut Skansen. Foto:
Groruddalen Litteraturfestival er i gang:

– Kjære bokelskere og groruddøler…

Abonnement
TID FOR FESTIVAL: Programansvarlig Helene Heger Voldner tar her en titt i bokhylla som er satt opp spesielt for litteraturfestivalen. Foto:

Planlegger Groruddalens første litteraturfestival

Abonnement
SAMMENKOMST I HAGEN: Initiativtaker Rina Beldo (midten), kunstner Kirsten Opstad (t.v.) og kunstner Maria Sundby har mye spennende å by på både inne i villaen og ute i hagen i løpet av helgens festival. Foto:
Festivaldager i Trosterudvillaen:

Kunst, konsert og litteratur

FLERE FAVORITTER: Ivan (11), Mahdi (11), Antonina (12), Sofia (10), Bisma (11), Aron (12), Tania (12), Krishni (12) og Amalie (12) har lest flere av bøkene og de er alle enige om at de er alle gode kandidater. Foto:

Øker lesegleden

Abonnement
FORNØYD: Helene Heger Voldner. Foto:

Formidabelt besøk
i storstua på Furuset

Abonnement
NY BOK: Roger Pihl, bosatt på Teisen, viser her fram sin ferskeste bok. Foto:

Helt dilla på skilt

Abonnement
Foto:

Metall-spellemenn fra Rockefabrikken

Abonnement
Foto:

Groruddøler elsker å lese i juletiden

Abonnement
MARKERING AV ANGREPET I 1940: Torkil Baden debuterte nylig som skjønnlitterær forfatter med krimboka «Dødsborgen». Nå skal han snakke om boka og Oscarsborgs dramatiske historie på Stovner bibliotek. Foto:

Deltar i 75-årsmarkering

Abonnement