VINNERGJENG: Onsdagsklubben på Nordtvet gård fikk skinne i kapp med solskinnet da det ble klart at de stakk av med årets kulturpris,
VINNERGJENG: Onsdagsklubben på Nordtvet gård fikk skinne i kapp med solskinnet da det ble klart at de stakk av med årets kulturpris,Bilde 1 av 14
UNG STEINHOGGER: Odin (10) prøver ut gammel steinhoggerkunst.
UNG STEINHOGGER: Odin (10) prøver ut gammel steinhoggerkunst.Bilde 2 av 14
JENTENE KAN OGSÅ: Johanna Marie (6, t.v.) og Henny (6) viser at også jenter kan hogge stein om de vil.
JENTENE KAN OGSÅ: Johanna Marie (6, t.v.) og Henny (6) viser at også jenter kan hogge stein om de vil.Bilde 3 av 14
UNGDOMSBAND: The Odd Squad imponerte. På tross av at de bare har spilt sammen i tre måneder, har de allerede øvd inn to coverlåter og skrevet en egen låt. Imponerende!
UNGDOMSBAND: The Odd Squad imponerte. På tross av at de bare har spilt sammen i tre måneder, har de allerede øvd inn to coverlåter og skrevet en egen låt. Imponerende!Bilde 4 av 14
ÅRETS VINNER: BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap, f.v.) kunne sammen med Siri Fossheim (t.h.) presentere Randi Skog med årets kulturpris.
ÅRETS VINNER: BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap, f.v.) kunne sammen med Siri Fossheim (t.h.) presentere Randi Skog med årets kulturpris.Bilde 5 av 14
GODT ØVDE: Grorud skoles musikkorps avslutter vårsesongen med et skikkelig brak, når de tradisjon tro åpnet Grorudukas siste dag.
GODT ØVDE: Grorud skoles musikkorps avslutter vårsesongen med et skikkelig brak, når de tradisjon tro åpnet Grorudukas siste dag.Bilde 6 av 14
ØNSKET VELKOMMEN: Mikael Oguz kunne litt forsinket ønske velkommen til årets siste post på Groruduka-programmet.
ØNSKET VELKOMMEN: Mikael Oguz kunne litt forsinket ønske velkommen til årets siste post på Groruduka-programmet.Bilde 7 av 14
IMPONERENDE DANS: Norsk Tamilsk Kultursenter imponerte med tamilsk dans.
IMPONERENDE DANS: Norsk Tamilsk Kultursenter imponerte med tamilsk dans.Bilde 8 av 14
LAGDE SHOW: Bandet Sirius avsluttet ballet søndag med skikkelig hard metal. Inkludert headbanging, også på scenen.
LAGDE SHOW: Bandet Sirius avsluttet ballet søndag med skikkelig hard metal. Inkludert headbanging, også på scenen.Bilde 9 av 14
STEINHOGGER-PREG: Når man er i steinhoggerhagen, må selvsagt tradisjonen opp. Frøydis Arnesen inviterte små og store til å prøve seg som steinhoggere.
STEINHOGGER-PREG: Når man er i steinhoggerhagen, må selvsagt tradisjonen opp. Frøydis Arnesen inviterte små og store til å prøve seg som steinhoggere.Bilde 10 av 14
Groruduka24_06
Bilde 11 av 14
Groruduka24_07
Bilde 12 av 14
Groruduka24_08
Bilde 13 av 14
TRADISJON TRO: Grorud skoles musikkorps og drilltropp stilte opp for å åpne Grorudukas siste arrangement.
TRADISJON TRO: Grorud skoles musikkorps og drilltropp stilte opp for å åpne Grorudukas siste arrangement.Bilde 14 av 14

Groruduka:

Groruduka: Dette er årets kulturpris-vinner!

For 25 år siden savnet Randi Skog et tilbud til unge med funksjonsvariasjon. Da spurte hun rett og slett Bydel Grorud om å få låne lokaler. Resten, som de sier, er historie.

På Grorudukas siste dag fikk Randi Skog og resten av Onsdagsklubben endelig hederen de fortjener. For i år er det Onsdagklubben på Nordtvet gård som stikker av med den store premien og får glede seg over å ha være stolt mottaker av Bydel Groruds kulturpris 2024!

– Det er helt fantastisk, sier Randi stolt etter at hun har blitt kunngjort som prisvinner.

Siden 1999 har hun ledet an i å bygge opp tilbudet på klubben. I løpet av årene har de vokst fra å være syv til over 50, takket være frivillige foreldre som har hjulpet til på veien.

– Man skal ikke ha noe for å gjøre noe for denne gruppa. Det holder å se dem opptre og synge, så blir man glad, sier Randi med et stort smil.

For henne er det den gleden som gjør alt arbeidet verdt det. Gavesjekken på 10.000 som Onsdagsklubben får skal rett tilbake til alle dem som har glede av tilbudet.

– Vi har sommerfest og julefest fast hvert år. Nå har vi nettopp hatt sommerfest, så da blir det nok å bruke pengene på julefesten, kan Randi røpe.

ÅRETS VINNER: BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap, f.v.) kunne sammen med Siri Fossheim (t.h.) presentere Randi Skog med årets Kulturpris.

En brobygger

Mikael Oguz i Bydel Grorud og Siri Fossheim fikk æren av å presentere prisen til Randi og resten av Onsdagsklubben. At klubben har holdt på i så mange år og har klart å vokse til å bli så stor som den er i dag, fikk mye ros og heder av de to.

– Frivillighet er hjertet i vårt samfunn. Den innsatsen skaper møteplasser og er med på å knytte nye vennskap. I dag hedrer vi en som har gjort en betydelig innsats over mange år, sier Oguz.

– I 25 år har Randi stått på og skapt en inkluderende møteplass. Sammen med de frivillige har hun gjennom årene vist at det ikke mangler på innsats, tilføyer Fossheim.

Mye moro og høy musikk

I tillegg til høydepunktet med utdeling av Kulturprisen, kunne Bydel Grorud by på mye gøy for alle som hadde tatt turen til Steinhoggerhagen denne søndagen. Grorud skoles musikkorps har som tradisjon å åpne dagen med å spille, og det ble raskt rettet oppmerksomhet mot de unge musikantene da lyden av korpsmusikk kom sigende opp langs Bergensveien.

Både drilltropp og korpsmusikanter viste seg fram fra sin beste side, en liten halvtime etter at solen endelig hadde tittet fram. Som Frøydis Arnesen i Steinhoggerfestivalen humoristisk kommenterer:

– Det er sol og fint vær nå, og så åpner vel himmelen seg rett etter at Mikael har takket for besøket og avsluttet arrangementet. Det er tradisjon.

Når vi snakker om steinhoggere: De fikk også skinne i sola denne søndagen. Foran museet kunne nemlig små og store prøve seg som steinhoggere. Der var det en ivrig trio som holdt på da avisa ankom. Odin (10), Johanna Marie (6) og Henny (6) hadde alle fått hver sin lille stein som de jobbet iherdig med å meisle ned til ønsket størrelse og form.

UNG STEINHOGGER: Odin (10) prøver ut gammel steinhoggerkunst.

JENTENE KAN OGSÅ: Johanna Marie (6, t.v.) og Henny (6) viser at også jenter kan hogge stein om de vil.

Sola tittet fram

På morgenkvisten så det mørkt ut for fint sommervær, men heldigvis endte sola opp med å stikke fram like før arrangementstart. Etter en liten forsinkelse for å få orden på lydsystemet på scenen, kunne Mikael Oguz i Bydel Grorud endelig ønske velkommen.

– Groruduka er en anledning til å feire mangfoldet i bydelen, sier han energisk og åpner høytidelig det 72. og siste arrangementet i Groruduka.

Det ble et tettpakket program. Tre dansere fra Norsk Tamilsk Kunstsenter viste fram tradisjonell tamilsk dans, til stor applaus fra publikum, før et av bydelens ferskeste band, The Odd Squad, tok til scenen. På tross av at de kun har holdt på i tre måneder, hadde de allerede rukket å øve inn to coverlåter og skrive en egen låt! Det er imponerende!

Bandet Sirius fikk avslutte det hele. Her ble det skikkelig rockestemning, og kanskje ser vi firkløveret på Tons of Rock om noen år? For det var ingen tvil om at dette er gutter som virkelig vet hvordan det skal gjøres. Flere i publikum hadde åpenbart også møtt opp nettopp for å høre dem spille. Der ble det headbanging gjennom hele settet og såpass høy energi at trommeslageren måtte kaste skjorta underveis.

LAGDE SHOW: Bandet Sirius avsluttet ballet søndag med skikkelig hard metal. Inkludert headbanging, også på scenen.