– Å skrote Oslopakke 3 må også bety å skrote Fornebubanen!

Hovedoppslaget i Akers Avis Groruddalen onsdag 7. februar: «Mener at hele Oslopakke-konseptet har feilet.»

Bakgrunnen er at Groruddalen Miljøforum sin bestilte rapport fra  IAJ Consulting er mottatt med foruroligende konklusjoner:

1) Nesten alle Groruddalens uløste vei- og kollektivprosjekter er borte fra prioriteringene i den berømte pakka, når (om) den skal bankes igjennom sammen med ny rullering av Norsk Transportplan om ikke så lenge.

2) Grunnen er «gjøkungen» Fornebubanen, med prislapp drøyt 31 milliarder kroner, som spiser opp alt.

«Skroting» av Oslopakke 3 for å lage en ny prioritering av alt som ble drøftet i et skjebnemøte i Grorud IL sin flerbrukshall 14. februar av politikere og rådgivere, høres forlokkende ut.

Bompengesjokket: Groruddalen betalte inn 8 milliarder – uten å få noe tilbake

Spørsmålet er hvordan?

«Gjøkungen» må i ethvert fall ut. Til nå har jeg hatt følelsen at «ansvarlige politikere», full av dårlig samvittighet, har sagt:

–Det var leit dette her, men toget har gått. Alle avstemninger er gjort. Dessuten er ikke GM invitert til NTP-møtet.

Til nå har jeg trodd at Håvard Pedersen og jeg har vært de eneste som har ment at det har vært fullt mulig å sparke gjøkungen ut av reiret. 

Glad ble jeg over å lese innlegget i kommentarspalten 31. januar, «Fornebubanen – en økonomisk skandale» underegnet  lederne i Groruddalen og Vestre Aker (!) Senterparti.

Naturligvis er det fullt mulig fra dags dato å stoppe alt arbeid i gropene på Fornebu og Lysaker.

Det er da nok av huller i Norges land å putte samferdselspenger i. Sunt vett sier at gjør man en feil, er det eneste mulige å eliminere den.

Og nå har partier fra Rødt via Senterpartiet til Frp gjort sine hoser grønne foran valget i 2025.

(Nei til bompenger-Cecilie Lyngby og Britt Fossum har meldt overgang til Industri- og Næringspartiet, leser jeg; tida vil vise om dette er et godt valg.)  Så får SV, Arbeiderpartiet, MDG og Høyre komme etter eller ta støyten.

Noen synes vel at jeg er urettferdig mot min partifelle og gode venn Eirik Lae Solberg. Men jeg regner med at han kommer etter. I nyttårsintervjuet 5. januar framhevet han spesielt veiprosjektet E6 Oslo Nord (Manglerudtunnelen); hvorpå Wolff Elvevold, SV, fnyste:

– Skjønner han da ikke at Fornebubanen gjør at prosjektet hans er umulig å gjennomføre?

Den var sleip, Elvevold; å bruke et pengesluk som ingen i Groruddalen vil ha, som premiss for å torpedere et prosjekt som SV ikke liker?

Og dessuten: Har Elvevold tenkt på at Lokk over E6 på Furuset kan komme parallelt med E6 Oslo Nord?

Stein John Kvale, Nordre Aker