Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalsdebatt:

Ap gjør alltid det motsatte av det de sier

For hver dag som går skuffer Arbeiderpartiet sine velgere med et nytt løftebrudd. Aldri i Norges historie har en regjering blitt upopulær så raskt.Med parolen «Nå er det vanlige folks tur!» blir fallhøyden stor når regjeringen åpent ønsker å stjele over 1000 kr. fra hver familie i strømavgifter hver måned.

FOR EGEN DEL har jeg lært – for flere tiår siden – at man ikke kan stole på Arbeiderpartiet.For det er jo bestandig slik at hvis Ap sier «ja, vi vil bygge langt lokk på Furuset» – da er det jo det motsatte som skjer. Sier Ap «ingen bygging av fengsel på Bredtvet» – da betyr det at de vil bygge fengsel på Bredtvet.

Vi ser det gang på gang. Sentrumstunnel var det viktigste, nå går Ap inn for utsettelse.Støre lovte t-bane til Ahus, du vet hvordan det gikk. Raymond lovte t-bane på tvers. Kan du se noen bane?

OG NÅ ER DET «vanlige folks tur».Vanlige folks tur til å betale strømregninger som fører hundretusener ut i fattigdom, mens regjeringen, som drar inn 40 milliarder i nye inntekter, tror folk skal bli fornøyde med å få noen smuler tilbake.

Arbeiderpartiet, som sammen med Frp, MDG og Høyre, har ivret for strømkabler til utlandet får nå smake velgernes vrede. I alle år fremover vil de gi bort norsk strøm som en gave til markedet i Europa.

Vi hadde en forsyningssikkerhet. Disse partiene har satt den i fare. For hver dag vannmagasinene tappes ned blir prisen høyere og profitten enorm. Disse pengene er folkets penger. Selvsagt skal vi ha tilbake hver krone.

RØDT HAR I MANGE ÅR vært mot bygging av strømkabler til Tyskland og England, vi har forklart hva som blir resultatet. Rødt håper å få med fagbevegelsen og andre partier på å presse regjeringen til å tilbakebetale folkets penger.

Vi har fått «en ny kurs», en strammere kurs. Dette er en kurs som ikke tjener vanlige medlemmer i Ap og Sp. Derfor flykter både medlemmer og velgere fra disse partiene. For når det kommer til praktisk politikk er Arbeiderpartiet Høyres beste venn. Vi ser det i Ullevål sykehus-saken, i saken om massiv utbygging av E18. Vi opplever det i foretaksmodellen for sykehusene og i fiskerinæringa. Arbeiderpartiets mål er privatisering og maksimal profitt.