Bredtvetskogen

Sommer på Årvoll gård Foto: Martine Myhre

Sommerstemning med smekkfullt gårdstun og noen hemmeligheter…

Abonnement
KRITISK: Anne Haabeth Rygg (H) mener at byrådslederen nå prøver å korrigere kurs i fengselssaken. Foto: Oslo Høyre
Groruddalsdebatt:

– Raymond fossror! 

Abonnement
– Enkelte politikere har glemt at de er folkets tjenere, skriver Edvin Hammervold. Hans utgangspunkt er Bredtveit fengsel-saken og utbyggingen av Rødtvet. Foto:
Groruddalsdebatt:

Folkets tjenere?

I forrige uke skrev Høyres gruppeleder i Oslo bystyre, Anne Haabeth Rygg, at Arbeiderpartiets folk i Groruddalen har all grunn til å være skuffet over byrådsleder Raymond Johansens håndtering av fengselssaken. Nå svarer han, og skriver at Rygg er helt på jordet i sin kritikk. Foto: Akers Avis Groruddalen / Oslo kommune, Sturlason
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) svarer:

– Høyres Anne Haabeth Rygg er langt ute på (Bredtvet-)jordet

Abonnement
Anne Haabeth Rygg, gruppeleder for Høyre i Oslo bystyre, skriver at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til slutt sto alene igjen med sitt ønske om å bygge ut fengselet på Bredtvet. Ap i Groruddalen har all grunn til å føle seg sviktet, mener hun. (Foto: Oslo Høyre, Akers Avis Groruddalen, Oslo kommune/Sturlason). Foto:
Groruddalsdebatt:

– Raymond Johansen (Ap) motarbeidet Groruddalen

Abonnement
Bredtveit fengsel. Foto:
Groruddalsdebatt:

– Justisministeren har holdt Oslo for narr i saken om Oslo fengsel

Abonnement
INGEN OVERKJØRING: – Nå har Oslo sagt sitt, og det vil vi lytte til. Og dermed fredet justisminister Mehl Bredtvetskogen. Foto: Stortinget
Oslo sa nei – regjeringen følger opp:

Her freder justisministeren Bredtvetskogen

Abonnement
Politikerne snur:

Ikke mulig å få nytt Oslo-fengsel på Bredtvet

SER PÅ ARGUMENTENE: Slik innsenderen vurderer det vil et stor-fengsel på Bredtvet gjøre det mindre attraktivt å bo i området. Et fengsel gjør noe med både identifikasjon og boligpriser, og er nok et langt viktigere argument enn skogen i seg selv, mener Frp-reprsentanten Åge Ingebrigtsen. Bildet viser dagens kvinnefengsel, basert på det gamle guttehjemmet som sto her i sin tid. Foto:

Derfor ønsker vi ikke et Oslo fengsel i vårt nabolag

Abonnement
VIL HA NY UTREDNING: SVs Kari Elisabeth Kaski. Foto: Ørjan Brage
Bredtvet-saken:

Press fra alle kanter

Abonnement
TYDELIG NEI: Høyres fire lokallag i Groruddalen var tidlig ute med å si nei til fengselsplanene. Nå er støtten også tydelig fra Oslo-partiet. Foto: Ørjan Brage

Oslo Høyre sier blankt «NEI» til Bredtvet

Abonnement
Foto: Kjetil Kleven
Kommentar:

Vær i det minste ærlig

Abonnement
BREDT FOR BREDTVETSKOGEN: Cristina Olsgaard og Caroline Schultz fikk selskap av Steffen Andersen, Helge Braathen, Jon Sandven og Odd Arne Eriksen da hedersprisen ble delt ut. Leder av hederspriskomiteen måtte holde tunga rett i munnen da alle navnene skulle leses opp, mens Kjell Veivåg tok ansvaret med å fordele blomsterbukettene. Foto: Ørjan Brage
Årsmøte i Groruddalen Miljøforum:

Slampoesi, fengselskamp og noen varmepumper

Abonnement
Foto:
Groruddalsdebatt:

Jeg kan love dere at kampen for å redde Bredtvetskogen ikke er over

VIL FINNE ALTERNATIVER: Slik Bjerke Ap ser det vil fengselsplanene gå utover både Bredtvetjordene og vilkårene til kvinnefengslet. Foto:
Årsmøte i Bjerke Ap – Sier nok en gang nei til nytt fengsel:

– Vil at dagens kvinnefengsel pusses opp

Abonnement
Foto:
Kommentar:

Presser på for fengsel – uansett

NEDSKALERT? I den nyeste mulighetsstudien ser Statsbygg på muligheten for 170 plasser og 50 mål tomt. Det hvite området i midten er dagens arealbruk. Foto: (Illustrasjon: Lerche Arkitekter)
Justisministeren presenterte nedskalerte Bredtvet-planer:

Fremdeles massivt innhogg i området

Abonnement
Bildet viser dagens kvinnefengsel på Bredtvet. La det være som det er og bygg et nytt høysikkerhetsfengsel et annet sted. Foto:
Bjerke Frp:

– Ikke ødelegg nabolaget vårt med nytt fengsel

Abonnement
Raymond Johansen <em class="nf-o-text--italic">(Foto: Sturlason/Oslo kommune)</em>   –   Stridens kjerne   –   Kamzy Gunaratnam Foto:
Groruddalsdebatt:

Er det mulig, Kamzy? Det store løftet for Groruddalen. ENDELIG!

Abonnement
Reporter Ørjan Brage intervjuer Caroline R. Schultz (t.v.) og Cristina Olsgaard etter at det ble bekjentgjort, gjennom den stedlige lokalavisen, at aksjonsgruppa Bevar Bredtvetskogen tildeles Groruddalen Miljøforums hederspris for 2021. De to er initiativtakerne bak aksjonen - etter at de ved porten foran barnehagen en dag kom i prat om planene for utvidelse av fengslet, og hvilke konsekvenser det vil få for Bredtvetskogen og nærmiljøet. Ballen begynte å rulle... Foto:
Kommentar:

Slutter seg til Bredtvet-motstanden

Abonnement