Foto:
Foto:Bilde 1 av 2
Foto:
Foto:Bilde 2 av 2

Groruddalsdebatt:

Et svikefullt parti

Det har tatt Oslo Ap under et år å endre mening om Bredtvetjordene. Mot lokalbefolkningens intense kamp mot høyrisikofengsel i nærmiljøet og for å bevare skogen og jordene. Snart endrer de vel syn på bevaring av Ullevål sykehus også.

Tre Ap-politikere fra Groruddalen er intervjuet i Akers Avis Groruddalen 15.12.21 om hvorfor de har snudd og nå ønsker et fengsel i lokalmiljøet. Jeg ser at flere av argumentene har de fra en kronikk i VG 14.12 som er skrevet av stortingsrepresentant Kamzy Gunaratnam (Ap). Arbeiderpartiet har bestemt seg for å gjennomføre det Høyre ikke tok sjansen på, å bygge fengsel på Bredtvet. Jeg klarer ikke å kalle dette for noe annet enn et svik.

Argumentene er syltynne, preget av ønsketenkning og et naivt syn, både på hva Groruddalen trenger og hva et høyrisikofengsel er. For eksempel mener Mansoor Hussein at det ikke må bygges en betongkloss, men smart og godt slik at vegetasjonen og naturmangfoldet ivaretas.

Mari Morken hevder at man kan bygge fengselet så langt unna jordene som mulig og bevare både dem og skogen. Hvor vil hun da bygge? Tett inntil småhusbebyggelsen på Veitvet eller Kalbakken? Kanskje hun tenker å utvide mot kirken og barnehagen der? Eller ta i bruk Trondheimsveien?

Morken mener også at lokalsamfunnet er viktig for dem som er ferdig sona.

Hun sier: Når du skal tilbake til hverdagen er det viktig at du faktisk har kontakt med den samme hverdagen du skal tilbake til. Med andre ord: Alle innsatte, dvs. tungt kriminelle kommer fra Groruddalen og skal fortsette å bo i Groruddalen.

Kamzy skriver; vi skal ha plass til både slott og fengsel i Oslo. Hussein og Morken sier; vi skal ikke være den byen som er for fine for å ha fengsel. Vel, hvis dere ønsker dere et fengsel, så plassér det blant de såkalt fine; på Oslo vest.

Mange har de siste par åra kommet med mange velbegrunnede og gode argumenter mot bygging av høyrisikofengsel på Bredtvetjordene, også undertegnede. Jeg skal ikke gjenta dem, bare minne Arbeiderpartiet på at ved siste stortingsvalg gikk Oslo Ap tilbake 5.4 prosent fra 2017. Hvis de slutter å lytte til lokalbefolkninga, kommer de til å tape kommunevalget i 2023. Et parti som ikke lytter til folket vil også ha problemer med gjenvalg i stortingsvalget 2025.