BLIR DET REALITET?: Kommunen har bestemt seg for at Huken skal tilbakeføres til naturen. Her fra et tidlig forslag fra kommunens side. (Illustrasjon: EBY/Asplan Viak)
BLIR DET REALITET?: Kommunen har bestemt seg for at Huken skal tilbakeføres til naturen. Her fra et tidlig forslag fra kommunens side. (Illustrasjon: EBY/Asplan Viak)Bilde 1 av 1

Slik jeg ser det: Det blir ikke støyarena i Huken

– Det blir ikke konsertarena i Huken, slår Vea fast.

«En av dem som jubler høyest for det er Helge Braathen i Naturvernforbundet i Groruddalen».

Jeg mener at vi i boligområdene i noen kilometers omkrets rundt Huken, og som nå kan legge bort flytteplaner og hørselsvern, kan juble høyere enn høyest. Uansett jubler jeg med alle, uansett grunn, og takk til dere som har bidratt til at Huken nå kan bringes tilbake til naturen så langt det lar seg gjøre.

Nå kan vi overlate til naturen, og mennesker og dyr, å lage lyder utendørs som ikke er forsterket av forsterkere koblet til høyttalere.

Nå skal jeg feire med å lytte til litt tung rockemusikk. Når jeg skrur opp volumet til «litt høyt» for å lytte og nyte, bruker jeg selvfølgelig hodetelefon av hensyn til naboer. Det er mange som gjør det samme. Heldigvis.

Når jeg er ferdig med å lytte til musikk, skal jeg ta meg en tur i skogen rundt nedlagte Huken og lytte til stillheten akkompagnert av naturens lyder.

Da sier jeg i takknemlighet som Ludvig i Flåklypa: «Gud velsigne vår Herre», og jeg tillater meg å legge til alle som sørget for at det ble som det ble, til velsignelsen.