Nora (f.v), Marselius, Tansi og Marie.

Vi vil beholde læreren vår

Vi er 6b på Grorud skole, vi fikk nylig vite at vi kom til å miste en av kontaktlærerne våre til 4. trinn fordi to kontaktlærere i 4. trinn slutter til jul. Dette syns både vi og lærerne våre er trist og dumt. Her er noen av grunnene til at det er dumt at vi mister læreren vår:

  1. Læreren vår fikk vite at hun ikke kunne fortsette med klassen vår ca. en uke før skolen slutter. Vi fikk vite det 14. desember, bare noen dager før ferien.
  2. Læreren vår er egentlig lærer for 6.-10- klassinger, og nå skal hun være lærer for 4. klassinger.
  3. Når læreren vår slutter hos oss så må vi få TRE nye lærere for å dekke timene hennes, er det ikke bedre hvis de tre lærerne bare går til 4. klasse som uansett må få nye lærere?
  4. I tillegg til det ovennevnte så var det også vanskelig med lærere for oss helt siden vi gikk i 5. klasse. Denne læreren vi mister er den som kjenner oss mest av lærerne vi har.

Da læreren vår kom inn og skulle si at hun måtte bytte klasse så ble det helt stille i klasserommet da hun fortalte at hun ikke kunne ha oss etter jul. En ting vi tenkte på er hvorfor skolen ikke bare ansatte noen nye lærere for 4. trinn. Grunnen viste seg å være at skolen ikke har nok penger til det. Vi syns det er veldig dumt at vi har det vanskelig fordi skolen ikke har nok penger. Vi vet at vi kan være litt bråkete av og til, men hvis vi får beholde læreren vår skal vi gjøre alt vi kan for å bli en bedre klasse. Vi føler at trinnet vårt fortjener å beholde denne læreren som vi endelig har fått som fast lærer og som vi alle sammen er blitt kjempeglade i. Det er bare 1,5 år igjen på Grorud skole og vi har gledet oss til å reise på leirskole med denne læreren. Vi håper å få beholde henne ut den tiden vi har igjen på Grorud skole.

Hilsen elevene i 6B


Rektor Jenny Sundquist svarer:

På generelt grunnlag vil jeg si at jeg syns det er bra at elevene sier ifra om saker som angår dem, men at skolen og jeg som rektor må gjøre en helhetsvurdering over hva som er den beste måten å organisere personalet på, til det beste for samtlige elever på skolen.

Det er noe som er tillagt rektors rolle. Disponering av personalet er ikke noe man diskuterer offentlig. Det er mange hensyn å ta, og jeg vet at elevene er glade i læreren sin.

Det jeg kan si er at jeg syns det er fint at de sier ifra, det viser at Grorud skole gjør en god jobb med elevene da de skjønner at de har ytringsfrihet og bruker den, sier rektor Jenny Sundquist.