Huken naturbarnehage er på jakt etter pedagogiske ledere, men det har vist seg å ta tid. Magnus startet i Huken i høst og stortrives i barnehagen - særlig med alle turene ut i skogen de voksne tar barna med på. Foto:
Huken naturbarnehage er på jakt etter pedagogiske ledere, men det har vist seg å ta tid. Magnus startet i Huken i høst og stortrives i barnehagen - særlig med alle turene ut i skogen de voksne tar barna med på. Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalsdebatt:

– Vil du jobbe med oss i Huken naturbarnehage?

Barna i Huken naturbarnehage trenger pedagogiske ledere. Vi har verdens flotteste barnehage midt i naturens paradis på Ammerud ved Lillomarka.

Her går barna på tur tre ganger i uka og er ute det aller meste av dagen. De har en egen gamme oppi skogen, og selv om turen kan være lang for små barneføtter, får de voksne selv brattbakken til å bli overkommelig. Barna hører de mest fantastiske historier som fortelles med stor innlevelse av dyktige voksne. De leser eventyr, lager kullstifter på bål eller tegner der midt ute i skogen. De får undre seg, oppleve og mestre. Og i gamma kan de varme seg på kalde dager. Barna som går i Huken naturbarnehage kalles Hukenbarna, for de er litt ekstra tøffe!

I pandemien har også Huken naturbarnehage hatt tøffe dager, akkurat som de fleste barnehager, for det har vært mye å forholde seg til med alle restriksjonene som må følges. Da er man så avhengige av personalet, og jammen har de stått på!

Men endringer skjer og i høst ønsket den ene pedagogen seg videre på nye eventyr. Ansettelsen er ennå ikke i boks og Huken har vært uten en pedagogisk leder i et halvt år. Det er nå også en midlertidig stilling ledig som pedagogisk leder. Huken naturbarnehage er nemlig så heldige å ha to likestilte pedagogiske ledere.

Nå er stillingene utlyst sammen med enda flere stillinger ved forskjellige barnehager i Bydel Grorud. Klarer bydelen å rekruttere til alle disse stillingene, og får Huken søkere nå?

Vi foreldre er litt bekymret, for dette har tatt tid og vi vet at dette er belastende for personalet. Vi er prisgitt stabile vikarer, som leder i barnehagen står skikkelig på for å få tak i, for også vikarer er utfordrende å få tak i for tiden.

Så hvordan går det egentlig med rekruttering til denne typen yrker nå midt i en pandemi? Hva skal til for at vi får tak i de beste folka til alle barnehagene i bydelen vår?

Huken naturbarnehage byr på fantastiske muligheter for de rette personene. Er du eller noen du kjenner en dyktig pedagog med ekstra interesse for friluftsliv, liker å være ute i all slags vær og utforske verden sammen med Hukenbarna? Finn fram utlysningen fra bydelen og søk.

Hilsen foresatte for Hukenbarn
Marit Eikeland (FAU),
Marthe Sørum Aas (FAU)
og Stine Solbjør Kielland

Her er Huken naturbarnehage.

Her er Huken naturbarnehage.