GRORUDPARKEN: Under brua på Grorud der Alnaelva renner blir det konsert på fredag med Frelsesarmeen og Grorud kirke. Kvelden avsluttes med hygge i menighetshuset. Her med prest Karen Onshuus og produsent under konserten, Jan Harald Hagen i Frelsesarmeen.
GRORUDPARKEN: Under brua på Grorud der Alnaelva renner blir det konsert på fredag med Frelsesarmeen og Grorud kirke. Kvelden avsluttes med hygge i menighetshuset. Her med prest Karen Onshuus og produsent under konserten, Jan Harald Hagen i Frelsesarmeen.

Alle er velkommen – men det er våre svakeste som er i fokus når Frelsesarmeen inviterer til konsert

En stall var stedet Maria og Josef søkte ly den første julenatten. Under broene er det mange som søker ly i dag: ly for nedbør, men også for andres blikk. Der vil Frelsesarmeen holde gratis julekonserter for tiende år på rad – med første konsert på fredag i Grorudparken – under brua.

Startskuddet for turneen går i Grorudparken på fredag under brua der trafikken på Trondheimsveien suser forbi. Etter planen skal det også holdes konserter under Vaterlandsbrua i sentrum, i Drammen og Sandefjord. Sårbare steder strategisk utvalgt av Frelsesarmeen.

Her på Grorud samarbeider Frelsesarmeen med Grorud menighet, og etter konserten blir det varm servering og hyggelige timer i Grorud kirkes menighetshus. Selve konserten ledes av sangerinne Charlotte Holm-Hansen akkompagnert av orkester – begge tilhørende Frelsesarmeen.

Avisa møtte prest Karen Onshuus og produsent for anledningen, Jan Harald Hagen i Frelsesarmeen, under brua i Grorudparken.

Variert innslag

– Disse konsertene har vi hatt i ti år flere steder på Østlandet, men også i Trondheim. Og jeg bor på Romsås og har alltid hatt lyst til å «ta det med hjem til jul» her på Grorud, og i år bestemte vi oss for å gjøre det, sier Hagen.

Konserten varer i en time, og det er planlagt 15 sanger – ikke bare kjente og kjære julesanger, men også noen nye.

– Det hele blir bundet sammen av lesing av utdrag fra julefortellingen som den står i Bibelen, legger han til.

Konsertene finner, som nevnt, sted på sårbare steder.

– Frelsesarmeen har en lang tradisjon for å gå dit folk er, også de svakeste i samfunnet. Dette er enda et eksempel på det, og vi i kirken stiller opp. Juleevangeliet handler om å gå til de svakeste og utstøtte. Det er ikke nødvendigvis de som kommer på konserten, men her under brua i Grorudparken er det tidvis et samlingssted for blant annet rusmisbrukere, sier Onshuus.

Hele livet under en bru

Tidligere år har konsertene fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Hagen.

– Charlotte Holm-Hansen bærer konserten sanglig, og hun har med seg et orkester som resten av året er engasjert i Frelsesarmeens forsamlinger rundt omkring på Østlandet. De er travle, men vil bidra til prosjektet fordi det oppleves som meningsfullt å sette juleevangeliet inn i denne rammen, forklarer Hagen.

Onshuus håper på å se mange medlemmer fra menigheten, og understreker at dersom det blir kaldt, skal alle få varmen tilbake i menighetshuset etter konserten.

– Jeg gleder meg til å høre flotte musikere og møte menigheten vår under brua.

Hagen nikker lyttende med og legger til:

– Av erfaring vet vi at det berører mange mennesker og at det kommer mange folk. Jeg håper de sitter igjen med glede og takknemlighet. Vi skal være under brua i kun en time, men her i Oslo finner man folk som lever hele sitt liv under bruene våre, avslutter Hagen.