Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet. Foto:
Tone Marie Falch, sokneprest i Grorud menighet. Foto:Bilde 1 av 1

Åpner alle tre kirkene

De to foregående søndagene åpnet Grorud kirke opp for «åpen kirke». Førstkommende søndag henger Rødtvet og Romsås kirker seg på.

– I stedet for gudstjeneste blir det nå «åpen kirke». Hit er alle velkommen, uansett tro og bakgrunn. Med få kulturtilbud om dagen er det en fin mulighet å kunne stikke innom her og høre på live-musikk. Ikke minst for å få tankene over på noe annet, sier sokneprest Tone Marie Falch i Grorud menighet.

Ettersom kommunen nå har bestemt at det kan være opptil ti personer i kirkerommet om gangen, ønsker Grorud menighet velkommen til alle som ønsker å få litt påfyll innenfor de rammene som er.

– Vi startet forsiktig i Grorud kirke, men nå står samme mulighet for tur i alle tre kirkene. Mange benyttet seg av tilbudet og tok turen for å tenne lys, bare puste ut litt og treffe andre, sier hun.

– Vi ber så klart alle vise hensyn. Ønsket er å være med på å støtte opp om liv og helse, men vi forholder oss til reglene som gjelder for byen, sier hun.

Møtes i kirkerommet

I tillegg til «åpen kirke» er det tilbud for barn og unge under 16 år, hvor små grupper kan møtes. Barnekoret går sin gang og konfirmantene samles. Tilbudet med nett-liturgi hver onsdag kjører også videre.

– Våre prester og diakoner er tilgjengelige på telefon, men nå er det også åpent for å møtes i kirka med stor avstand. Ønsker man å møte noen og slå av en prat i fortrolighet, så er det mulig, sier Falch.

– Har du en oppfordring på tampen?

– Alle er litt lei, lengter etter noe annet og håper at vi snart kan kaste maska nå. Men kom dere ut i vårsola. Stikk innom en kirke eller en park. Treff andre mennesker og glem ikke hvor stor betydning et vennlig smil og kanskje et hei har i disse tider. Det gir påfyll, smiler hun.

Søndag 7. mars

Grorud kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-14
Romsås kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-13
Rødtvet kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-13

Søndag 14. mars

Grorud kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-14
Romsås kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-13
Rødtvet kirke. Ingen gudstjeneste. Åpen kirke kl. 11-13