Grorud kirke Foto:
Grorud kirke Foto:Bilde 1 av 1

Kirkene er fortsatt stengt:

Arrangerer digitale alternativ

Kirkene har måttet stenge for fysisk besøk på grunn av smittevernstiltakene i Oslo. Grorud menighet tilbyr å samle dem som ønsker det digitalt.

Nettkonferanseverktøyet «Zoom» har blitt et godt etablert verktøy siden pandemien begynte. Grorud menighet har valgt å ta i bruk tjenesten nå som de er påbudt å holde stengt, og arrangerer hver onsdag «Alene sammen». Da blir det en kort, enkel liturgi og bønn, samt mulighet for å prate med de andre deltakerne.

For å delta trenger du smarttelefon, PC eller nettbrett og en e-postadresse. Det er diakon Eldrid Brekke i Grorud menighet som har ansvar for Zoom-samlingen, og for å få tilgang må du ta kontakt med henne. Da vil du få tilsendt mer informasjon om samlingen. «Alene sammen» foregår onsdager fra 18.00-19.00.

Også Tonsen menighet velger å ta i bruk Zoom for å nå ut til lokalsamfunnet. De arrangerer samlinger for barn. Tween Sing har hatt flere samlinger, der de har hatt leker, kahoot og lystenning med bønn til slutt, og har også hatt samlinger med Superkidz på Zoom. Trosopplærer Hanna leder digital babysang.

Smittevernhensyn

Kirkene ble stengt som en del av tiltakene for ring 1 etter utbruddet av det muterte viruset i Nordre Follo. Alle kirker og bønnesteder er pålagt å holde stengt. Eneste unntak gjelder begravelser og bisettelser der inntil 20 personer kan delta. Kirkene kan heller ikke tilby åpen kirke på nåværende tidspunkt.

Menighetene anbefaler alle å strekke ut en digital hånd enn så lenge, som for eksempel en SMS, et bilde eller en beskjed på sosiale medier. De ansatte i kirkene er også tilgjengelige for samtaler, enten på telefon eller på e-post.