ASH & THORNS: Rasmus Dugstad og Rolf Mørck er klare for å spille sin første konsert i 2024 i Trosterudvillaen (Foto: Martine Hagebakken).
ASH & THORNS: Rasmus Dugstad og Rolf Mørck er klare for å spille sin første konsert i 2024 i Trosterudvillaen (Foto: Martine Hagebakken).

Ash & Thorns er klare for konsert i Trosterudvillaen

Duoen, som ble kjent på The Voice i 2021, skal spille årets første konsert i Trosterudvillaen, og med sin særegne lyd og musikk blir dette en konsert du ikke vil gå glipp av.

En av duoens medlemmer, Rolf Mørck, er klar for konserten 25. januar, og mener at folk bør ta turen for å slippe unna hverdagsmaset som kommer stormende på denne tiden av året. 

– Du bør komme for å få et avbrekk fra hverdagsstress og snømåking med en lun og beroligende intimkonsert, mens vintermørket brer seg utenfor, sier Mørck.

Om du har hørt duoen spille før, enten live eller på tv, så har du en viss anelse om hva du kan forvente. Gutta er klare for å gi en god opplevelse med mye forskjellig, de lover alt fra ballader til gitarsoloer i Trosterudvillaen.

– Du kan forvente alt fra sarte, melankolske ballader til mer up-tempo-låter med raske gitarsoloer samt en god dose glimt i øyet. Vi skal sørge for god stemning. Vi spiller for det meste musikk som hører hjemme i sjangeren americana, eller norwegicana, som det også har blitt kalt. Vi henter inspirasjon i country og folk-musikken, og artister som Gillian Welch og Jason Isbell. Vi har blitt sammenlignet en hel del med Simon and Garfunkel. Vi spiller utelukkende egne låter, med mindre vi covrer obskure gamle countrylåter som få har hørt om, sier Mørck.

– Musikk kan få oss til å tenke

Med varierende sjangere og lydbilder følger også varierende lyttere. Duoen mener at musikken deres passer godt for folk i alle aldre, men at den kanskje faller ekstra godt i smak for folk som digger 50- og 60-tallet. 

– Vi opplever at folk i alle aldre lytter til musikken vår, men kanskje spesielt de som har vokst opp med Simon and Garfunkel og andre store amerikanske artister fra 50- og 60-tallet, sier Mørck.

– Etter din mening, hvordan påvirker god musikk oss?

– Jeg mener at god musikk kan hjelpe oss å forstå eller tolke verden vi lever i ved å sette den i perspektiv. Musikk kan få oss til å tenke. Og så kan den samtidig hjelpe oss å koble av, i en verden hvor alt går i hundre, mener Mørck.

Det virker som at det kommer til å bli god stemning i Trosterudvillaen, duoen er i hvert fall klare for å levere en strålende kveld, og kan dele at de også driver på med sitt fjerde studioalbum. Så det er bare å glede seg.

– Vi jobber for tiden på vårt fjerde studioalbum, og vi kommer med ny musikk i løpet av våren og sommeren. Vi er veldig glade for å få spille i Trosterudvillaen. Og vi gleder oss til å spille første konsert i 2024, avslutter Mørck.