SPENTE: Her, ved Badedammen på Grorud, inviterer Akers Avis Groruddalen, SK Speed, Norges Svømmeforbund, Bydel Grorud og 8. Oslo Romsås Speidergruppe til den store Svømme- og aktivitetsdagen. I morgen blir det lek og moro både i vann og på land, det skal blant andre avisas Øystein Kielland (t.v.) og speiderleder Anders Røberg-Larsen sørge for. Sistnevnte kjenner vi også som lederen av bydelsutvalget i Bydel Grorud. Foto:
SPENTE: Her, ved Badedammen på Grorud, inviterer Akers Avis Groruddalen, SK Speed, Norges Svømmeforbund, Bydel Grorud og 8. Oslo Romsås Speidergruppe til den store Svømme- og aktivitetsdagen. I morgen blir det lek og moro både i vann og på land, det skal blant andre avisas Øystein Kielland (t.v.) og speiderleder Anders Røberg-Larsen sørge for. Sistnevnte kjenner vi også som lederen av bydelsutvalget i Bydel Grorud. Foto:Bilde 1 av 1

Det skjer på lørdag: Årets store svømmefest

Svømme- og aktivitetsdagen arrangeres som vanlig ved Badedammen på Grorud på lørdag.

Svømme- og aktivitetsdagen er et arrangement for hele familien med aktiviteter i vann og på land.

– Vi gleder oss stort, dette blir alltid en folkefest med mange barn og familier. Det er en fin tradisjon, og vi ser at folk setter pris på denne tradisjonen, sier avisas Øystein Kielland.

Svømme- og aktivitetsdagen arrangeres i regi av Akers Avis Groruddalen, Svømmeklubben Speed, Norges Svømmeforbund, Bydel Grorud og 8. Oslo Romsås Speidergruppe. Arrangementet har røtter tilbake til 60-tallet, og ble tatt opp igjen på begynnelsen av 2000-tallet.

Aktivitetene

I tillegg til 25-metersmerket, som Speed har ansvaret for, har speidergruppa med seg kanoer, noe som alltid er populært. Lokalavisen tar også med seg dartskiva, og inviterer til en uhøytidelig runde i Groruddalsmesterskapet i dart.

Gjennom sommeren har vi besøkt de forskjellige sentrene med dartskiva, og runder som vanlig av sesongen med et besøk til Badedammen – før den store finalen senere i høst. Som alltid er bruskassa dagens hovedpremie – denne gang sponset av Meny på Grorud senter.

– Badedammen på Grorud og livet ved demningen har vært preget av lek, moro og fokus på svømmeferdigheter i mange år, utdyper Øystein, som selv tok 25-metersmerket da han gikk i 4. klasse på Furuset skole.

– Bedre og bedre

Høydepunktet er når barna blir invitert til å ta svømmeknappen. Da skal barna svømme 25 meter under tilsyn av instruktører fra SK Speed. Instruktørene svømmer sammen med barna hele veien, og skal også ha fremvisning av de forskjellige svømmestilene.

På lørdag er det altså fokus på å ha det gøy sammen med familie og venner ute i det fri. Dette er også et viktig arrangement som retter fokus mot viktigheten av å kunne svømme.

Anders Røberg-Larsen er leder av speidergruppa på Romsås og bydelsutvalgsleder i Bydel Grorud. Torsdag viser prognosene for lørdagen at det er meldt skyet vær med opphold og 21 grader. Røberg-Larsen tror det uansett vil bli en flott dag.

– Jeg opplever at Svømme- og aktivitetsdagen bare blir bedre og bedre med årene. Jeg vet at det kommer til å bli minst like bra i år, sier han.

Smitteverntiltak

Arrangementet gjennomføres i tråd med myndighetenes anbefalinger. I tillegg til at alle som deltar på de ulike aktivitetene blir registrert, blir det også satt fram antibac som de fremmøtte kan bruke. Arrangørene vil også minne folk på å holde avstand til andre med minst én meter. Og… er du syk eller har symptomer, bli hjemme!

I år blir det ikke kafé som tidligere, men man oppfordrer folk til å ta med seg en nistekurv og nyte et godt måltid ute i det fri med familien.

• Moroa begynner klokka 12.