NY SJEF: Irfan Akram er ny senterleder på Stovner senter. Foto:
NY SJEF: Irfan Akram er ny senterleder på Stovner senter. Foto:Bilde 1 av 1

Dette er den nye senterlederen på Stovner

Han har tidligere bodd på Lutvann og spilt basketkamper i Apalløkkahallen, og nå er Irfan Akram klar for et nytt kapittel i Groruddalen: Si hei til den nye senterlederen på Stovner.

– Hei, Irfan. Kan du fortelle oss hvem du er?

– Jeg heter Irfan Akram, er 36 år gammel, har to barn og er gift, født og oppvokst på Holmlia, og bor nå på Mortensrud.

Irfan tar oss imot i 2. etasje på sentret torsdag morgen. På vei til kontoret stopper vi opp og hilser og små-snakker med tre eldre karer som nyter en kopp med kaffe. Irfan har vært ansatt som senterleder i drøyt fire uker og har mye han skal lære seg. Den beste måten å bli kjent med både kunder, kolleger, og de ansatte i de mange butikkene, er rett og slett ved å slå av en liten, hyggelig prat.

– Det er veldig stas å være ny senterleder på Stovner. I hele yrkeslivet mitt har jeg jobbet med ledelse og retail, og det er nesten det samme, men nå sitter jeg på den andre enden av bordet. Nå er jeg gårdeier og skal forvalte eiendom, forklarer Irfan.

Støttespiller

Irfan startet som butikksjef på Manglerud i den gamle Rimi-kjeden. Senere har han hatt lederstillinger i Travel Retail Norway, som driver tax free på Avinor-flyplassene. Ferden gikk videre til Travel Retail Norways morselskap – Gebr. Heinemann der Irfan var ansatt som sjef for forretningsutvikling i Midtøsten og Emiratene.

Der hadde han base i to år før turen gikk til Schiphol flyplass i Amsterdam som salgs- og driftsjef, før han vendte snuten hjem til Norge og Gardermoen der han tok over tax free-driften. Irfan sier han er privilegert som har fått oppleve nye kulturer og land. Og disse erfaringene blir gull verdt på Stovner.

– En av styrkene på sentret er den mangfoldige kundegruppen. Stovner er stort og det bor mange mennesker her.

– Når vi ser på driften tenker vi på hvordan vi skal utvikle tilbudet til våre kunder, som primært er lokalbefolkningen, finner de det de er på utkikk etter? Hva mangler? Hva må forbedres? Spør Irfan.

Basket på Ammerud

Irfan ønsker å gjøre Stovner senter til en destinasjon med gode handleopplevelser, sosiale møteplasser og underholdning – på ett og samme senter. Onsdag var han i møte med ledelsen på Stovner videregående skole. Irfan har rukket å bli kjent med både Klubb 58 og Líf Laga.

– Dette er helt i startfasen, men vi har fokus på hvordan Stovner senter kan bidra til at ungdommer får det enda bedre. Kan vi bidra slik at de får arbeidserfaring? Vi ønsker å hjelpe og støtte ungdommene i hverdagen.

Mortensrud-mannen har bitt seg merke i særlig én ting som skiller Stovner fra Mortensrud.

– Mitt inntrykk er at Stovner senter er ungdommens treffpunktet på Stovner, mens de på Mortensrud og Holmlia gjerne oppholder seg andre, og flere, steder.

– Hva er ditt forhold til Groruddalen?

– Jeg bodde syv år på Lutvann, men det er gjennom basketball for Høyenhall og kamper mot Ammerud i Apalløkkahallen at jeg kjenner Groruddalen best, avslutter den 190 centimeter høye senterlederen på Stovner.